Aldina berättar

Aldina Cisic utbildar sig till företagssäljare och läser hos oss i Jönköping. Just nu är hon ute på LIA, Lärande i arbete och gör den hos Ahlsells i Värnamo. Utbildningen är skräddarsydd för de som tycker om sociala relationer och utmaningar och som vill ha ett yrke där drivkraft och affärssinne är viktiga personliga egenskaper.

Hur kom du i kontakt med Ahlsell?

Ahlsell är välkänt här i Värnamo så jag har känt till företaget under de år jag bott här. Men jag kom i kontakt med dem när jag sökte ett jobb som innesäljare. Jag fick inte jobbet den gången eftersom jag saknade erfarenhet av försäljning. Men nu när jag utbildar mig till företagssäljare är det jätteroligt att få göra min praktik här.

Vad innebär arbetet som praktikant på Ahlsell?

Jag kommer att göra min LIA (Lärande i arbete) under åtta veckor den här terminen och tio veckor under tredje och sista terminen. Arbetet är mycket intressant och det är full fart hela tiden. Syftet med praktiken är att man får möjligheter att ser hur det är att arbeta som säljare. Man får dessutom mer erfarenhet, kunskap och man kan även skaffa sig en inblick i ett område man själv tycker är mest intressant. Jag har redan fått prova på många olika saker. Bland annat har jag fått möjlighet att följa med på olika kundbesök, jag har lärt mig om företagets säljprocess, hur säljarnas vardag ser ut och fått en inblick i Ahlsells värld. Jag har också fått i uppdrag att kontakta många av våra småkunder för att höra vad de tycker om Ahlsell, om de behöver något och hur kontakten med Ahlsells säljare fungerar. Hittills har jag varit i kontakt med ca 60 kunder. Min handledare är Hilda Ottosson, som är innesäljare på avdelningen Industri. Vi brukar träffas en gång i veckan där vi följer upp mitt arbete.

Hur skulle du beskriva Ahlsell som företag?

Ahlsell är ett företag där både medarbetare och kunder trivs. Jag kände mig välkommen redan första dagen och har blivit bra bemött av alla kollegor. På Ahlsell känner man att man kan utvecklas hela tiden.

Vad har du lärt dig på utbildningen och under din praktik hittills?

På utbildningen lär vi oss alla grunder inom försäljning; från att hitta kunder till uppföljning. Ekonomi, marknadsföring och juridik är några av kurserna vi läser. Syftet med praktiken är att bidra med en ökad förståelse och knyta an verkligheten med de teoretiska kunskaper vi fått.

Vilka egenskaper tycker du är viktigast för en säljare?

Personligheten och goda relationer är några av de absolut viktigaste egenskaperna en bra säljare bör ha. Man gör business med folk som man tycker om. Därför är det viktigt att jobba med den personliga kontakten. ”Var inte bara en leverantör utan skapa en personlig kontakt”. Att vara kreativ, tydlig och orädd är också viktigt. En bra säljare är inte där för att sälja, en bra säljare är där för att hjälpa kunden.

Vad har du för karriärsmål efter din examen?

Efter min examen vill jag ha ett fast jobb som företagssäljare. Mitt mål är att ständigt utvecklas och i framtiden få en viktigare position på ett företag.

Intresserad?

Utbildningen finns i Jönköping och på distans med närträffar i Tranås eller Linköping.