3 fördelar med att studera på distans.

Är du med datorn i knät nedbäddad i sängen eller uppkrupen i soffan, funderandes över hur du ska ta nästa steg i karriären? Där du just nu sitter och scrollar efter nya möjligheter skulle du kunna sitta och lyssna på en föreläsning och fånga upp ny kunskap. Så i vilken bransch vill du ge dig in i, och hur? Vi gör valet lite enklare och serverar tre fördelar med att studera på distans. 

Studera var du vill

Som studerande på distans blir vardagens bestyr enkla att hantera. Med ett digitalt klassrum kan du delta i föreläsningar var du än är – från köksbordet, bussen eller soffan. Även om det finns vissa schemalagda aktiviteter att ta hänsyn till så kan du med större frihet arrangera ditt pluggliv efter ditt privatliv och skapa ditt eget studieschema efter din egen studietakt.

Psst! Vi förespråkar att du deltar live för att få ut så mycket som möjligt av undervisningen, även om alla föreläsningar spelas in så att du kan titta på dem i efterhand.

Tid är pengar

Att studera kan av olika anledningar sticka iväg ekonomiskt. Kanske behöver du flytta dit utbildningen finns, eller så kan du på grund av föreläsningar med obligatorisk fysisk närvaro och veckobaserad planering inte hitta ett jobb som erbjuder den flexibilitet som krävs för att kunna finansiera livet samtidigt som du studerar.

Eller så behöver du lägga tid och pengar på planering och pendling för att ta dig till och från undervisningssalarna. Knepigt. Så varför inte bli geografiskt obunden? Eller i alla fall nästan. Väljer du att studera på distans behöver du bara se till att fysiskt dyka upp på närträffar, där du får chansen att nätverka med allt från föreläsare till klasskamrater. Sånt som helt enkelt inte går att ersätta med en föreläsning online. Trevlig va? Säg hejdå till onödiga merkostnader och hej till mer tid, flexibilitet och effektivitet.

Kunskap på silverfat

När på dygnet är du som mest motiverad? Eller kanske fokuserad? Det snackas om att du som pluggar på distans har lättare att nå kunskapsmålen, och dessutom behåller kunskapen under en längre tid. Att studera på distans är lika med att studera utifrån dina personliga förutsättningar och rutiner, vilket gör att du får möjlighet att ta till dig kunskap när du gör det som allra bäst. Vid heltidsstudier förväntas du till exempel lägga ungefär 40 timmar per vecka på dina självstudier. Disciplin är därför A och O, men du kan baserat på allt från förkunskaper till studievana lägga upp studierna precis hur du vill. Välj ditt eget fokus och din egen studietakt och fokusera på det du har svårt för. Vi ger dig de bästa tänkbara förutsättningarna.

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på din framtid och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.