Att studera till elfordonstekniker

11 mars, 2020

Är du på jakt efter en snabb skjuts ut i yrkeslivet och karriären? Då har vi något att locka med. Om du har gått fordons- och transportprogrammet på gymnasiet eller har arbetslivserfarenhet inom branschen, vill säga. Kolla in det här!

Att studera till elfordonstekniker
40 veckor och 200 snabba YH-poäng senare kommer du att besitta stor kunskap om allt från elmotorer, kraftelektronik, elektroniska styrsystem, olika typer av batterier, kondensatorer till övriga system. Men hur ska du få kläm på allt det här? Så här ligger det till. Under din utbildning kommer du under sex veckor att praktisera dina teoretiska kunskaper genom att arbeta med el- och hybridfordon. Givetvis på ett riskmedvetet och säkert sätt!

Tre snabba saker du lär dig
• Komponenter och delsystem.
• Att identifiera och analysera risker.
• El och elektronik i elfordon.

Och sen då?
Senast 2030 ska klimatutsläppen från fordonstrafiken ha minskar med 70 procent, så med andra ord står transport- och fordonsbranschen inför en snabb teknikutveckling. Behovet av rätt kompetens förväntas i takt med utvecklingen att öka kraftigt! Därför kan du efter din examen välja och vraka bland olika arbetsplatser. Fint va? Vi ses i höst.

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här.

Fler tips