Att studera till fastighetsingenjör

11 mars, 2020

För dig som vill ha en betydande roll. För dig som älskar teknik. Och för dig som är nyfiken på framtidens fastighetsbransch. Känner du att de här tre väl valda meningarna stämmer in på dig? Då kanske du ska studera till fastighetsingenjör. Så vad sägs om att läsa lite mer, och bestämma dig sen?

Att studera till fastighetsingenjör
Om cirka två år, mer exakt 82 veckor, kan du med din tekniska kompetens kasta dig in i fastighetsbranschen för att kontrollera, tolka och drifta alla möjliga sorters installationer. Och det kommer du att göra riktigt bra, med tanke på att du under hela 32 veckor av din utbildning kommer att vidareutveckla dina kunskaper inom fastighetsingenjörens olika arbetsområden i verklig miljö. Givetvis med handling. Sen kommer du med dina 410 yh-poäng att vara expert på att utveckla framtidens teknik för fastigheter. Wow-känslor, ellerhur?

Tre snabba saker du lär dig
• Samhällets miljö- och hållbarhetskrav.
• Hållbar fastighetsdrift.
• Metoder och verktyg för ett framgångsrikt ledarskap.

Och sen då?
Klimat- och miljömål, bostadsbyggnationer och pensionsavgångar. Det är några anledningar till att det råder stor brist på fastighetsingenjörer. Och det är också därför du efter din examen blir eftertraktad inom både bygg- och fastighetsbranschen. Dessutom kan du som utbildad fastighetsingenjör välja och vraka bland andra yrken, så som fastighetstekniker, energiingenjör eller förvaltare av fastigheter. Så om du nu känner att du vill arbeta med utveckling och IT-system i framtidens fastighetsbransch har vi lyckats ge dig ditt nästa kall. Var så god, och välkommen med din ansökan.

Välkommen till yrkeshögskolan som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här.

Fler tips