Att studera till IT-projektledare

11 mars, 2020

Hej du! Du som har yrkeserfarenhet inom systemutveckling, infrastruktur eller webbutveckling. Har vi rätt om vi gissar på att du kanske är redo för nästa steg? Vi tror det. Därför tycker vi att du ska ta dig 3 minuter till att överväga om projektledarrollen är något för dig. Låt se!

Att studera till IT-projektledare
Med kunskap i bagaget kan du förvandla dig till IT-projektledare på nolltid! Eller ja, på 44 veckor i alla fall. Det vill säga cirka ett år. Under den tiden kommer du att på distans och genom studier förlagda på en arbetsplats utifrån kvalitet, resurs och budget lära dig att leda och kvalitetssäkra IT-projekt, kort sagt. Spännande va?

Tre snabba saker du lär dig
• Driva förstudier och kravarbete.
• Göra riskanalyser.
• Planera enligt projektmodell och kvalitetskrav.

Och sen då?
Vi drar inte ut på det – ett av de mest efterfrågade yrken inom branschen är faktiskt IT-projektledare. En kombination av den tekniska utvecklingen och digitaliseringen, din tidigare yrkeserfarenhet samt praktiska och teoretiska kunskap banar helt enkelt vägen för din karriär inom IT-branschen. Så vad väntar du på? Skicka in din ansökan, så ses vi i höst (även om det mestadels blir online).

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här.

Fler tips