Att studera till IT-säkerhetstekniker

11 mars, 2020

Digitalisering. Cyberattacker. Och bristande kompetens. Drivs du av spänning i vardagen och vill vara en eftertraktad kompetens på marknaden har du hamnat rätt. Med andra ord rekommenderar vi dig att scrolla igenom det som komma skall. Kör hårt!

Att studera till IT-säkerhetstekniker
Här börjar din resa i en framtidsbransch där utvecklingen går extremt fort. Under 82 veckor kommer du att samla ihop 410 YH-poäng och förvandla dig till en oerhört eftertraktad IT-säkerhetstekniker. Hur tänker och agerar en hacker? Vilken är den bästa vägen att gå för att skydda företag mot angrepp? Och hur leder du arbetet från målformulering och strategi till utvärdering och förbättring? Det här och mycket mer kommer du snart att vara expert på.

Tre snabba saker du lär dig
• Hantering av XSS & SQL.
• Säkerhetsfrågor inom IT.
• Att skapa och bygga IT-infrastruktur.

Och sen då?
Ja, allt fler företag efterfrågar ju personer med specialistkompetens inom IT. Specialistkompetens som du kommer att besitta efter din examen. Med andra ord ser framtiden ur ett karriärsperspektiv mycket ljus ut! Extra ljus för dig som redan innan utbildningsstart har ett genuint intresse för hela IT-spektrat. Ju större intresse, desto bättre IT-säkerhetstekniker – tror vi. Vi ses i januari!

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här.

Fler tips