Att studera till logistiker

11 mars, 2020

Ojojoj. Var ska vi börja? Eller rättare sagt – var ska du börja? Som logistiker, produktionsplanerare, produktionsutvecklare, produktionsledare eller kanske Lean-koordinator? När du väl har bestämt dig för titel kan du fundera över om du vill jobba inom tillverkningsindustrin, på ett tjänste- och transportföretag, inom IT-branschen eller byggbranschen. Eller kanske inom den offentliga sektorn? Puh. Kändes någon titel eller bransch lite extra lockande tycker vi att du ska ta dig en närmre titt på vad din framtid kan ha att erbjuda!

Att studera till logistiker
Oavsett titel kommer du efter 400 yh-poäng att ha stor betydelse för vilket företag du än väljer att jobba på. Du kommer att bli den där spindeln i nätet, som arbetar med så väl operativa som strategiska logistikfrågor. Men först ska du under 80 veckor, vilket motsvarar ungefär två år, bli expert på att styra flöden av material, information och betalningar. Under din utbildning kommer du att spendera 23 veckor på en arbetsplats för att greppa rollen och utbildas i skarpt läge!

Tre snabba saker du lär dig
• Processinriktad verksamhetsutveckling.
• Att analysera, planera, styrka och utveckla produktionslogistik.
• Att leda och genomföra projekt och processer.

Och sen då?
Att det här är en bred utbildning kan inte ha gått dig obemärkt förbi. Om du inte var så nyfiken på dina karriärsutsikter att du scrollade dig ned hit på en gång? Vi förtydligar det därför en gång till. Utbildningens områden spänner över allt från logistik, teknik, kvalitet till inköp. Det innebär att du efter din examen med en bred bas och ett flertal inriktningar har en mycket lovande karriär framför dig. Vad väntar du på? Vi ses i höst.

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här; Stockholm och Linköping.

Fler tips