Att studera till mjukvarutestare

15 september, 2020

Digitalisering. Tekniska utmaningar. Och bristande kompetens. Är du grym på att hitta lösningar som ingen annan hittar och vill vara en eftertraktad kompetens på marknaden har du hamnat helt rätt. Så fortsätt scrolla och läs vidare, nedan kan vara ditt drömyrke!

Att studera till mjukvarutestare
Har du börjat din karriär inom programmering så har du här nästa steg på din utvecklingsstege. Vi lever i ett samhälle där vi går mot allt fler digitala lösningar och där behövs du som är analytisk och gillar att hitta lösningar som ingen annan ser. Under 62 veckor kommer du att samla ihop 310 YH-poäng och förvandla dig till en oerhört eftertraktad mjukvarutestare. Nya system kräver en del testning innan de är redo för allmänheten och här kommer du vara en del i alla testfaser. Målet är att slutkunden ska få en så bra produkt som möjligt och det kommer du att bli expert på.

Tre snabba saker du lär dig

  • Kunskaper inom programmeringsspråken JAVA och C#
  • Ta fram usercase och testspecifikationer.
  • Tidsplaner och budget.

Och sen då?
Ja, just nu råder det extrem brist på kompetens inom branschen och utbildningen är framtagen tillsammans med representanter från arbetslivet.  Och under utbildningen har du även 12 veckor av LIA, arbetsplatsförlagd utbildning, som gör att du får testa på dina kunskaper innan det är skarpt läge. Detta gör att din framtid som mjukvarutestare är ljus! Utbildningen begränsar dig heller inte till bara ett yrke. Du även kan jobba som systemtestare, testledare IT och kvalitetssäkrare med inriktning mjukvara. Vi ses i januari!

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

 Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här.

Fler tips