Att studera till produktionstekniker

11 mars, 2020

Välj och vraka! Tillverkningsindustrin? Livsmedelsindustrin? Eller kanske verkstads- och träindustrin? Med ett brinnande intresse för teknik och med en kreativ ådra kan du som utbildad produktionstekniker ta dig långt i den riktning du själv känner för. Att efter examen jobba som kvalitetstekniker eller produktionsplanerare är också två alternativ. Hur? Läs vidare.

Att studera till produktionstekniker
400 yh-poäng och 80 veckor senare kan du vara länken mellan en produktionschef och operatörer på golvet. På TUC får du nämligen lära dig allt som krävs för att bli en vass produktionstekniker som kan allt det där om att utveckla, förbättra och effektivisera produktionsprocessen. Dessutom får du i utbildningen omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken genom att till exempel granska arbetsinstruktioner, beredningar och balanseringar.

Tre snabba saker du lär dig
• Produktionssystem.
• Hållbarhetsarbete.
• Metoder och verktyg relaterade till Lean.

Och sen då?
80 veckor vid skolbänken låter kanske som en lång tid. Men här vill vi poängtera en sak. Nästan en fjärdedel av utbildningen kommer att vara förlagd på en arbetsplats, vilket ur ett karriärsperspektiv gynnar dig som vill ha ett jobb direkt efter examen. Arbetslivet önskar nämligen mer praktiskt utbildade produktionstekniker. Så vad väntar du på? Vi ses i höst.

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här.

Fler tips