Att studera till specialistutbildad undersköterska, psykiatri

11 mars, 2020

”Efter min examen har det gått spikrakt uppåt. Jag märker verkligen att utbildningen gjort mig så mycket mer attraktiv på arbetsmarknaden”. Ja, så kan det låta. Om du hoppar på den här utbildningen och gör skillnad inom den psykiatriska vården! Låt se om vidareutbildning är någonting för dig.

Att studera till specialistutbildad undersköterska, psykiatri
Med yrkeserfarenhet som undersköterska har du redan kommit en bra bit, men du kan med fördjupade kunskaper komma ännu längre och åstadkomma ännu mer. Under knappt två år kommer du på halvfart att samla ihop 210 yh-poäng för att utvecklas i din roll som undersköterska – samtidigt som du jobbar deltid. Åtta veckor av din studietid kommer dessutom att vara förlagd på en arbetsplats, så att du under handledning kan utbildas i skarpt läge och få insikt i din framtida yrkesroll.

Tre snabba saker du lär dig
• Psykisk ohälsa och dess konsekvenser.
• Empatiskt bemötande och samarbete med patient och närstående.
• Verktyg för att planera, genomföra och följa upp stöd.

Och sen då?
Ja, nu har du de specialistkunskaperna som krävs för att ta nästa steg inom den psykiatriska vården. Och det kommer du att kunna göra med goda förutsättningar. Efterfrågan av undersköterskor med psykiatrisk kompetens är nämligen stor, och väntas dessutom öka ytterligare de kommande åren. Vården har förändrats och psykisk ohälsa är ett växande folkhälsoproblem – så tvivla inte. Satsa på expertkompetens och ta nästa steg i karriären tillsammans med oss. Vi ses i höst!

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här; distans/Stockholm och distans/Jönköping.

Fler tips