Att studera till tullspecialist

11 mars, 2020

Tänk att vara den där personen med specialistkunskaper som alltid är eftertraktad på arbetsmarknaden. Tänk att vara den där personen som förhindrar produkter att exporteras till länder som anses vara ett hot mot freden. Tänk att den där personen kan vara du. Om du utbildar dig till Tullspecialist, vill säga. Sugen? Läs vidare.

Att studera till tullspecialist
Import- och exportprocessen, praktisk tullhantering, tulldeklarationer, regler och tullförfaranden, tillstånd och import- och exportrestriktioner. Det här och mycket mer kommer du under 60 veckor att studera inför din framtida yrkesroll. Men innan du tar din examen ska du givetvis få ett smakprov. Under 9 veckor av din utbildning kommer du genom LIA att få en insikt i branschen, yrkesrollen och arbetsmiljön. Rent praktiskt fördjupa dig i tullproceduren, kort sagt.

Tre snabba saker du lär dig
• Tullagstiftning som gäller inom Sverige, Norge och EU.
• Planering av import och export.
• Redovisning, bokslut och planering.

Och sen då?
Sverige är en liten, konkurrenskraftig och exportberoende nation. Och precis som vi snackade om i ingressen så är det specialistkompetensen som efterfrågas. Dessutom är kompetensbristen stor. Med andra ord är din framtid som tullspecialist säkrad. Ses vi i höst?

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här.

Fler tips