Att studera till VVS-ingenjör

11 mars, 2020

Kanske är du rörmokare och redo för nästa steg? Eller så vill du helt enkelt kasta dig in i en bransch som är bredare än vad många tror? Vi för tankarna till en bransch med framtidsanda, där VVS är i ständig utveckling och teknik förfinas dagligen. Nu behöver du bara kunskaperna för att bana vägen till att bli en framgångsrik VVS-ingenjör. Nu kör vi.

Att studera till VVS-ingenjör
Värme, ventilation och sanitet. Väljer du att utbilda dig till VVS-ingenjör är det just det här du kommer att utbilda dig inom för att sedan ansvara för. VVS-projekt, helt enkelt. Under 80 veckor kommer du att samla ihop 400 yh-poäng för att göra dig själv attraktiv på marknaden. Av denna tid är hela 24 veckor LIA, det vill säga studier förlagda på en arbetsplats. På så vis får du en fot in i VVS-branschen och får i praktiken testa på allt från att installera till att projektleda.

Tre snabba saker du lär dig
• Projektering och förvaltning.
• Entreprenadjuridik, kommunikation och affärsmannaskap.
• Tekniska system.

Och sen då?
Med framtidsanda följer goda utsikter. Just precis – efterfrågan är hög. Så oavsett om det byggs om eller byggs nytt kommer det att finnas jobb för dig. Som VVS-ingenjör kommer du att beblanda dig med många olika branscher, myndigheter och andra aktörer. Och arbetet kommer att utföras på allt från kontor till industrier till bostäder. Ja, du hör ju. Ett yrke med mycket variation väntar.

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

Behörighet, ansökan och allt det där? Ta dig till utbildningen här; Stockholm och Jönköping.

Fler tips