Vart är vi på väg? Vol. 1

Vi åker söderut genom ett litet land, till en stad där mässan är viktig i dubbel bemärkelse. Grannortens gräsklippare är bra, men det är tändstickorna som satt frikyrkostaden på kartan. Nu åker vi in i staden och vinkar till Jätten, som också rimmar på den sjö vi i samma stund passerar. Vart är vi på väg? 

Har du dragit i nödbromsen?
Då välkomnar vi dig till Jönköping. En växande stad i norra Småland, Sveriges nionde största tätort och en av våra populära utbildningsorter.

Stadens alla nöjen
Staden är rik på sport- frilufts- och fritidsanläggningar. Vad sägs om en mysig promenad på Dumme mosse? Vill du inte motionera till fots erbjuder Jönköping även stora möjligheter för cykel, löpning eller skridskor. Varje år står Jönköpings kommun som arrangör för en rad aktiviteter och evenemang. Staden växer för varje dag som går, och så även stadspulsen. Här finns det gott om caféer och restauranger, barer och andra festliga nöjen. Är du sugen på lite shopping? Strosa i den friska luften i Jönköping City eller under tak på det stora shoppingcentret Asecs.

Stadens alla hem
För dig som vill flytta till Jönköping finns flera olika kommunala och privata fastighetsägare. Besök gärna kommunens hemsida för information om de kommunala bostadsbolagen. Förteckningar över privata fastighetsbolag och hyresvärdar hittar du genom att exempelvis söka på ”hyresvärdar Jönköping” i någon av de större sökmotorerna.

Välkommen till yrkeshögskolan som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.