Vart är vi på väg? Vol. 2

Vi reser motigt norrut till en stad som byggdes runt sin mekaniska verkstad. På grund av att denna östgötska stad är en riktig vattenpärla passerar en och annan cyklist. Och så även Göta kanal. Vart är vi på väg?

Har du dragit i nödbromsen?
Då välkomnar vi dig till Motala. Länets tredje största stad, Östergötlands Sjöstad och en av våra utbildningsorter.

Stadens alla nöjen
Urmakarskolan ligger i natursköna Motala beläget vid Vätterns nordöstra strand. Staden erbjuder ett stort utbud av butiker, restauranger och uteställen. Sommartid lever staden upp lite extra med startskott i juni då Vätternrundan har sin start och målgång i staden. Utöver stadsliv erbjuder Motala bad och vattensport vid Varmobadet – Svergies längsta insjöstrand som ligger på gångavstånd från Urmakarskolan. Göta Kanal flyter genom stan, kantad av vackra gamla ekar och promenadstråk.

Det finns även ett gott kulturutbud med konsthall, motormuseum, industrimuseum, radiomuseum och teater. Föreningslivet är väldigt aktivt i Motala, där speedway, bandy, fotboll och hockey är de mest framstående sporterna.

Stadens alla hem
Det finns möjlighet till alla typer av boende i Motala, från hyresrätt i centrum till stuga på landet. Många Motalabor hyr ut delar av sina bostäder till studenter. Det är dock bostadsbrist i staden så det är en god idé att ställa sig i bostadskön hos Platen tidigt och börja söka boende direkt efter att man blivit antagen. Om man inte hittar något i stan så finns det gott om bostäder i de närliggande orterna som Skänninge, Borensberg och Mjölby. Besök gärna kommunens hemsida för en komplett lista på hyresvärdar. De största är Bostadsstiftelsen Platen och Radiomasten.

Välkommen till yrkeshögskolan som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.