Vart är vi på väg? Vol. 3

Vi reser norrut (upp) mot festlig stad med kunglig trädgård. Denna stad har fått sig en stor byggnad känd som något annat än Sankt Nicolai. För Lasse Berghagen ligger staden varmt om hjärtat, och så även för Mälaren och Östersjön vilka nu förbinder när vi är framme i staden. Vart är vi på väg?

Har du dragit i nödbromsen?
Då välkomnar vi dig till Stockholm. Nordens största tätort, Sveriges huvudstad och en av våra utbildningsorter.

Stadens alla nöjen
Staden med det störta shoppingutbudet. Det festligaste utelivet. Och det mest aktiva kulturlivet. På Hamngatan hittar du till exempel varuhuset NK, ett av många stora varuhus för inköp och förströelse. Utbudet av klubbar, barer och restauranger är stort. På Stureplan hittar du mycket att välja mellan, på ett och samma ställe. Tar du dig i stället till Sergels torg kan du besöka Kulturhuset, som anses vara en av Sveriges största kulturinstitutioner. Med mycket av allt kommer du aldrig att ha en tråkig stund i Stockholm. Vi lovar att du kommer att trivas!

Stadens alla hem
För dig som vill flytta till Stockholm förmedlar det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB lediga hyresrätter – främst förstahandskontrakt men även enstaka korttidskontrakt i hela Stockholmsregionen. För dig som är studerande finns särskilda bostäder.

Välkommen till yrkeshögskolan som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.