Vart är vi på väg? Vol. 7

Vi reser mot östlig kust där linje för bilar på vatten finns. Här finns även rund bana för annat fordon med motor. Ja, speedway sätter likt Visfestivalen orten på kartan. Nu är vi snart är vi framme i viken i väster. Vart är vi på väg?

Har du dragit i nödbromsen?
Då välkomnar vi dig till Västervik. En tätort i Småland, centralort i Kalmar län och en av våra utbildningsorter.

Stadens alla nöjen
Den gamla hamnstaden Västervik har ett vackert och sjörikt inland. Så vad kan du uppleva och göra här? I Västervik och runt om i närliggande orter arrangeras varje år allt från festivaler och årliga marknader. Vill du motionera finns det gott om spår och leder med olika längd och svårighet. Lockar i stället bandy, hockey, skridskor, längdskidor eller utförsåkning? Då har du kommit rätt. I Västervik får du dessutom mysiga shoppingupplevelser utöver det vanliga, nyproducerad skärgårdsmat på restauranger vid vattnet och spännande outdoor-aktiviteter i toppklass. Vi lovar att du kommer att trivas.

Stadens alla hem
För dig som vill flytta till Västervik kan du få hjälp med ett bra boende i en miljö med vacker natur, ren och frisk luft. På Västervik kommuns hemsida kan du läsa om hur du hittar bostad. Vill du hyra lägenhet kan du hyra av det kommunala Bostadsbolaget eller av privat hyresvärd. På hemsidan hittar du även en lista med olika fastighetsägare som hyr ut lägenheter.

Välkommen till yrkeshögskolan som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.