Snart lanserar vi en ny webb som just nu är under uppbyggnad. Är du redan nu nyfiken på att se hur den kommer att se ut så klicka här. Du kan närsomhelst gå tillbaka till den här sidan.

Jessica berättar

Läste till tandsköterska – fick anställning på tandvårdskedja i Göteborg innan examen
Jessica Karlsson, 21, ville kunna arbeta samtidigt som hon studerade till tandsköterska. Med TUC:s distansutbildning i Tranås blev det möjligt. Hon tog sin tandsköterskeexamen i maj 2018 men redan halvvägs genom utbildningen hade hon fått anställning på tandvårdskedjan Aqua Dental i Göteborg.

Intresset för tandsköterskeyrket hade funnits hos Jessica ända sedan hon hade praktik på en tandläkarmottagning under högstadiet. Efter studenten arbetade hon som receptionist på ett sjukhus men bestämde sig snart för att söka in till TUC:s tandsköterskeutbildning på distans.

“Jag valde TUC eftersom de erbjöd mer praktiskt utövande än andra skolor. Att de har ett dentalrum var klart avgörande. Man lär sig så mycket mer när man får öva på varandra under utbildningens gång. Att utbildningen främst var på distans gjorde det även möjligt för mig att jobba samtidigt eftersom det gick att titta på föreläsningarna i efterhand”, säger Jessica.

Arbetar nära tandläkare i Göteborg

Under utbildningen hade Jessica tre LIA-perioder. De två sista spenderade hon på Aqua Dental; en tandvårdskedja med åtta kliniker i Stockholm och två i Göteborg. Redan innan hennes första LIA på Aqua Dental i Göteborg hade hon blivit anställd på kliniken som receptionist.

“Jag valde att söka LIA på Aqua Dental eftersom de har ett väldigt brett utbud av behandlingar, allt från specialisttandvård till estetisk och akut tandvård. Det bästa var att jag fick jobba med flera olika tandläkare inom områden, som tandimplantat och tandreglering, och se att alla arbetar lite olika. Hela gänget är väldigt trevligt, det märks att de är måna om medarbetarnas utveckling. Jag fick exempelvis arbeta mycket med röntgen, lägga bedövningar och lära mig hur olika uppgifter ska föras in i de olika systemen”, säger Jessica.

Varierad vardag och mycket patientkontakt

Jessica har arbetat som tandsköterska på Aqua Dental sedan augusti 2017. Som tandsköterska är ingen dag den andra lik och det är det som är så roligt med yrket menar hon. Det Jessica uppskattar allra mest är dock den kontakt hon har med patienter och tandläkare.

“Jag får hela tiden prova på nya saker och testa min kompetens. Jag får göra så mycket mer än vad jag trodde från början. Det allra bästa är dock den kontakt man får med patienterna, särskilt de som gör större behandlingar, och de tandläkare man arbetar med”, säger hon.

Enkelt att få jobb som tandsköterska

Till dig som funderar på att läsa till tandsköterska på TUC har Jessica ett tydligt budskap. “Kör på! Det är verkligen en rolig och utvecklande utbildning. De sa redan i början av utbildningen att det är brist på tandsköterskor och att vi kommer att vara eftertraktade, men jag hade aldrig trott att det skulle gå så fort att få jobb.”

Låter detta som yrket för dig?

Här hittar du mer information om våra kommande utbildningar till tandsköterska: