Låna en LIA-studerande.

En av grundidéerna med program inom yrkeshögskolan är att kontinuerligt kombinera teori och praktik under hela studietiden. LIA står för Lärande i arbete och är praktik helt enkelt, och här har du som arbetsgivare många fördelar att ta del av.

Minst en fjärdedel av utbildningen innehåller praktik och ger de studerande en möjlighet att prova på att arbeta i yrkesrollen och omsätta de teoretiska kunskaperna i praktiken. Att ta emot en LIA-studerande är win-win-situation för både dig och den studerande. De får praktisera de kunskaper de har lärt sig och du får en välkommen resurs med ny och fräsch kunskap.


Var taktisk! Vet du med dig att du kommer behöva nyanställa, är handledarrollen en bra början. ”En enda lång anställningsintervju” som någon kallade det: utan förpliktelser och fyllt av möjligheter för båda parter.

Fördelarna för er som LIA-arbetsplats:

Vi utbildar inom många olika områden, och här nedan ser du vilka utbildningar vi har inom respektive område; Bygg, anläggning & fastighet, Data/IT, Ekonomi, administration & försäljning, Hotell, restaurang & turism, Hälso- & sjukvård & socialt arbete, Kultur, media & design samt Teknik, tillverkning, drift & underhåll. Klicka på respektive utbildning för att läsa mer om hur det är att ta emot en studerande på LIA.

TUC Sweden
”Bland dem som arbetar med rekrytering hos oss så lyfts ofta TUC upp i sökandet. Har vi någon som gjort LIA hos oss som skulle passa? De nyexaminerade som vi har anställt har blivit bra rekryteringar.”
TUC Sweden
”LIA är en jättebra chans att få komma ut i arbetslivet och testa på hur och vad yrkesrollen har att erbjuda. Man får insikter och erfarenheter som ger en bra chans att kunna få en anställning.”
TUC Sweden
”En utbildning kan aldrig utvecklas lika snabbt som utvecklingen inom en bransch går och då blir det bra att komma ut i arbetslivet.”
TUC Sweden
”Jag fick jättebra stöd under LIA:n. När min handledare gick på föräldraledighet frågade VD:n om jag var intresserad av att fortsätta os dem då de varit nöjd med hur jag jobbat under min praktik. Det känns så skönt att få den responsen.”
TUC Sweden
”Vi har bra kontakt med TUC och har haft flera studerande hos oss på praktik. Det har fungerat bra och i flera fall så har det lett till en anställning vilket är mycket trevligt!”
TUC Sweden
”Lärande i arbete (LIA) gav mig möjlighet att marknadsföra mig själv för en framtida arbetsgivare. Jag kunde under mina tre LIA-perioder se mitt eget lärande och det gjorde att både jag och min arbetsgivare kände oss trygga att gå vidare till en anställning på min LIA-plats.”
TUC Sweden
”Förutom att praktiskt få använda mina teoretiska kunskaper så har höjdpunkten verkligen varit att få en stor introduktion till alla kollegor ute i branschen som dagligen jobbar på en hög nivå. Det har varit en fröjd att få vara på första parkett och se hur det går till och faktiskt själv vara en del i processen.”