TUC köper majoritet i Yrkeshögskolan IHU Urmakarskolan

1 juni, 2015

TUC har förvärvat majoriteten av IHU Urmakarskolan, som bedriver yrkeshögskoleutbildningen Urmakare.

”Urmakarutbildningen är väldigt unik, det finns få skolor i världen med samma kvalitet på undervisningen och på den kompetens som studenter som gått utbildning får. Med tanke på TUC:s ambitionsnivå känns det som ett naturligt steg” säger Mattias Lind, VD på TUC

Om TUC
Idag är TUC Yrkeshögskola en av de större anordnarna av YH-utbildningar i Sverige. Målet med allt vi företar oss är att det ska leda till jobb. Därför är varje utbildning tydligt förankrad i arbetsmarknadens behov. Utifrån den enkla tesen att kompetensutveckling lönar sig, driver vi utbildning och skräddarsyr projekt i områden som står högt på arbetsgivares önskelista. Det kan handla om allt från ledarutveckling och entreprenadjuridik till säljträning och mjukvarukompetens.

Om Urmakarskolan
IHU Urmakarskolan som står för Institutet för Högre Urmakeriutbildning i Norden bedriver urmakarutbildning i Motala. Denna hantverksutbildning är en treårig yrkeshögskoleutbildning på 600 YH-poäng. IHU Urmakarskolan är en av 13 skolor i världen som har ett samarbete med den schweiziska urindustrin genom organisationen WOSTEP. Som partnerskola med WOSTEP får Urmakarskolan en mycket hög kvalitetssäkring och standardisering.

Fler nyheter