Norrtälje – småstadscharm längs Norrtäljeån

Välkommen till Norrtälje, Roslagens härliga huvudstad. Staden är en av de fyra skärgårdskommunerna i Roslagen och här kan du njuta av både fartfyllda aktiviteter och lugn och ro. Hela året om lockar staden med evenemang, kultur, shopping, krogar och caféer och sport av alla de slag.

Allmän fakta om Norrtälje som stad

Norrtälje ligger drygt 7 mil från Stockholm och Uppsala och hit går täta turer med buss och tåg. Staden är en del av kustområdet Roslagen och härifrån har du tillgång till skärgården, då Norrtäljeån mynnar ut i Ålands hav. I skärgården finns många fina öar att besöka, däribland Norröra, där Astrid Lindgrens ”Vi på Saltkråkan” spelades in. Norrtälje är en idyllisk småstad där allt du behöver finns – från boende, kultur och aktiviteter till restauranger och evenemang.

Mat, cafe, shopping

Stadens restauranger, kaféer och bagerier bjuder ofta på lokala läckerheter i spännande miljöer. För den shoppingsugna finns ett stort utbud av både personliga och unika butiker tillsammans med de välkända butikskedjorna.

Föreningsliv & idrott

Här finns ett varierat utbud av aktiviteter och motionsanläggningar. Fiske, bad, kajakpaddling, cykling och golf för att nämna några. För dig som gillar naturen finns flera naturreservat, naturområden och även en nationalpark. Det erbjuds ett brett utbud av föreningsaktiviteter, här finns något för alla intressen.

Boende i Norrtälje

Som studerande på en eftergymnasial utbildning som ges på Campus Roslagen är du garanterad en bostad inför terminsstart. Här finns möblerade eller omöblerade bostäder på 12-45 kvm, med gångavstånd till Norrtälje stad.

TUC i Norrtälje

Utbildningarna i Norrtälje sker i samarbete med Campus Roslagen

Besöks- & postadress

Campus Roslagen
Evert Taubes gata 1
761 46 Norrtälje