Västervik – skärgårdsstaden i Småland

En av ostkustens populära semesterpärlor är Västervik med dess oslagbara skärgård med 5 000 öar, kobbar och skär. Förutom närheten till havet och den vackra naturen är staden även känd för sin Visfestival, den mysiga stadskärnan och förstås en av landets största campinganläggningar. Västervik är en levande stad året om och erbjuder äventyr av olika slag.

Välkommen till Västervik!

Foto: Västervik Framåt

Allmän fakta om Västervik som stad

Ett måste när du är i Västervik är att upptäcka skärgården. Där kan du sola och bada, utforska öarna och äta god mat. Fisketorget i stadens stadskärna kantas av caféer och restauranger av alla olika slag. Bara 10 minuters bilresa från centrum ligger Gränsö, som förutom klippor, vandringsleder och sandstränder även bjuder på restauranger och boende av högsta kvalitet. Visste du att Västervik är en av södra Sveriges vassaste outdoordestinationer? Här finns aktiviteter för alla smaker och åldrar. Staden utsågs till Årets Sommarstad 2020.

Mat, cafe, shopping

Här finns både små och stora butiker med att varierat utbud, en bra mix av lokala butiker och välkända kedjor. Det finns även flera caféer och restauranger, och för den som vill kan kvällen fortsätta på någon av stadens pubar och uteställen.

Föreningsliv & idrott

Staden har ett varierat utbud av aktiviteter och motionsanläggningar, både inomhus och utomhus. Det erbjuds även ett brett utbud av föreningsaktiviteter.

Boende i Västervik

För dig som vill flytta till Västervik finns det både privata och kommunala alternativ för bostads- och hyresrätter. Eller var för inte köpa en tomt eller hus?

Foto: Västervik Framåt
Foto: Västervik Framåt
Foto: Västervik Framåt
Foto: Västervik Framåt

TUC i Västervik

Utbildningarna i Västervik sker i samarbete med Campus Västervik. På Campus Västervik finns studiekamrater, undervisningssalar, grupprum och kafé. Här finns erfaren personal som svarar på frågor och ger support. Miljön blir snabbt bekant, samtidigt som du kan utvecklas och nå ditt mål.

Varmt välkommen till TUC i Västervik!

Telefon & mejl

0140-44 45 10
[email protected]

Besöksadress

Östersjövägen 8
593 32 Västervik

Postadress

TUC Sweden
Hamnparken 2
573 35 Tranås

Vanliga frågor