Du behövs som tandsköterska.

I yrkesrollen som tandsköterska ingår allt från att ha egna patienter och ta röntgenbilder till mer traditionella uppgifter som att förbereda behandling, blanda material och sterilisera instrument. Att arbeta som tandsköterska är ett serviceyrke med mycket patientkontakt där bemötandet är en viktig del.

Efterfrågan på kvalificerade tandsköterskor är stor och väntas öka ytterligare de närmaste åren. Stora pensionsavgångar väntar och även framtidens krav på välutbildad personal gör att rekryteringsbehovet är stort. Detta ger dig som vill arbeta som tandsköterska mycket goda möjligheter att komma in på arbetsmarknaden.

Våra utbildningar till tandsköterska.

Röster från tidigare studerande och arbetslivet.

TUC Sweden
“Utbildningen har många kompetenta föreläsare, och jag gillar kombinationen av lärarledda lektioner och egenstudier. Efter tre terminer känner jag att jag besitter de kunskaper jag behöver för att inleda mitt yrkesliv som tandsköterska.”
TUC Sweden
“På Folktandvården i Boxholm och Mjölby är vi glada över att kunna ta emot studerande från tandsköterskeutbildningen i Tranås. Vi har ett väl fungerande samarbete med skolan och tar emot flera studerande per termin. Blivande tandsköterskor kommer till oss och vi får chansen att handleda dem och visa vårt kunnande. Vi har under de senaste åren anställt flera tandsköterskor som är utbildade på TUC.”
TUC Sweden
“Följ din magkänsla. Som tandsköterska blir du eftertraktad samtidigt som du får hjälpa människor, så det är världens bästa jobb.”