Ekonomi, administration, försäljning

Key Account ManagerDistans (Linköping)

Vidareutbildningen för dig som arbetar som företagsförsäljare inom B2B och vill vidare i karriären.

Är du kommunikativ och har god förmåga att bygga relationer? Ta då steget och vidareutbilda dig till Key Account Manager. Efter ett års distansstudier är du specialist på att arbeta med och utveckla företagets nyckelkunder. Genom goda, långsiktiga och lönsamma relationer, och med både kunden och företagets bästa i fokus, skapar du tillväxt och goda resultat åt båda parter. Utbildningen sker på distans med givande och intressanta träffar i Linköping.

Ansökan är öppen!
4 träffar

Key Account Manager – sammanfattning

Poäng

200 YH-p (40 veckor, ca 1 år)

Antal platser

20

Utbildningsort

Distans med fysiska träffar i Linköping

Kommande utbildningsstart

Augusti 2024 – juni 2025 – ansökan öppnar i december/januari

Pågående utbildning

September 2023 – juni 2024

Sista ansökningsdag

19 april 2023 men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i turordning och först när den är komplett.

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidEkonomi, administration, försäljningDistansLinköping
Kontaktperson: Fredrik Wahlbom

Vad arbetar du med?

Inom Key Account Management (KAM) arbetar du med strategisk försäljning. På ett kvalificerat, proaktivt och kreativt sätt kan du bedriva en kundfokuserad verksamhet. Du utvecklar både din och kundens konkurrenskraft och du har mycket goda kunskaper inom komplex försäljning, t.ex. affärsjuridik, avtal, ekonomi och finansiell planering.

Som KAM stärker du ett företags position på marknaden genom till exempel behovsanalys, strategisk marknadsföring och omvärldsanalys. Många av dagens företag har engelska som koncernspråk. På ett professionellt sätt bemästrar du språket i bland annat affärskorrespondens, möten och förhandlingar, interna affärsmöten, presentationsteknik och affärstermer.

I din yrkesroll har du ett brett kontaktnät, och fungerar som en brygga mellan kunden och olika samarbetspartners. Du är också en viktig kunskapsresurs, inte bara när det gäller säljarbete, utan också andra processer inom din, kundens och era samarbetspartners verksamhet.

KAM handlar mycket om att se dina nyckelkunders behov och utmaningar ur ett helhetsperspektiv, samt att kunna bemöta och överträffa deras förväntningar. Efter examen har du de färdigheter och verktyg som behövs för att arbeta strategiskt, långsiktigt och lönsamt med KAM.

Efter examen

Företag, stora som små, och inom alla typer av branscher är i behov av personer med kompetens som kan driva företaget framåt. Det tillsammans med goda kundrelationer blir en allt viktigare konkurrensfördel. Som Key Account Manager kan du affärsutveckla en verksamhet och du har lönsamhetsoptimering för både kund och det egna företaget i fokus. Förutom att arbeta som KAM, kan du jobba som storkundsansvarig och nyckelkundsansvarig. Möjligheten till jobb är goda, speciellt om man har försäljningsvana i kombination med eftergymnasial utbildning.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även 4 st träffar i Linköping. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, föreläsningar, diskussioner och redovisningar.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Är du redo?

Upptäck nya färdigheter, följ din passion, och försvinn bort i kunskapens värld. Rusta dig inför livets möjligheter med framtidens verktyg!

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Fredrik Wahlbom

Samordnande utbildningsledare
Utbildningsledare för:
Key Account Manager
Placeringsort: Linköping

[email protected]
013-344 12 52

Vanliga frågor