Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Att studera via satellitort.

Satellitort innebär att utbildningen kan genomföras på en eller flera orter utöver den ort där ansvarig utbildningsanordnare finns. Det är skolan på satellitorten som ansvarar för att ljud och bild kopplas upp och fungerar. Om satellitort erbjuds och vilken det är, är olika beroende på vilken utbildning det gäller. En satellitort är inte detsamma som att plugga på distans.

Satellitort för platsbunden utbildning

Du deltar i undervisningen via direktsänd videolänk från orten där utbildningen bedrivs och kan ställa frågor i realtid.

Satellitort för distansutbildning

Sker utbildningen på distans och satellitort erbjuds, så är det de fysiska träffarna som direktsänds via videolänk från satellitorten. Övrig undervisning sker som en ordinarie distansutbildning.

Tillträdesprocessen

När du gör din ansökan väljer du den eller de satellitorter du är intresserad av. Du fyller i en separat ansökan för varje satellitort. Alla som söker till en satellitort ingår i samma urval som huvudort och eventuella andra satellitorter. Det betyder att de sökande rangordnas i samma antagningslista, oavsett vilken ort de sökt till.

Utbildningar

De utbildningar vi erbjuder satellitort på i nuläget är:

Lönespecialist – distans med träffar i Jönköping, satellitort Västervik
Redovisningsekonom – Västervik, satellitorter Hultsfred och Vimmerby
Specialistutbildad undersköterska demensvård – distans med träffar i Stockholm, satellitort Norrtälje
Specialistutbildad undersköterska psykiatri – distans med träffar i Stockholm, satellitort Katrineholm