Valentina berättar

Valentina Belivades avslutade just sin andra termin på tandsköterskeutbildningen på TUC Yrkeshögskola i Bromma. Det är ett utbildningsval hon är mycket nöjd över. De två LIA-perioder hon haft har hon spenderat bland tandläkare och tandsköterskor på Aqua Dental.

Valentina Belivades, 37 år, studerar till tandsköterska på TUC i Bromma. Hon har en termin kvar av utbildningen innan hon examineras. Hon är sedan innan utbildad konditor och har senast arbetat som frukostvärd på ett hotell. Men arbetstiderna var inte rätt för Valentina och hon valde att söka sig vidare.

Varför valde du tandsköterskeutbildningen?
– För många år sedan hade jag en dröm om att bli tandsköterska, men av någon anledning blev det inte så. Sedan blev jag gravid och under den tiden kände jag att det var dags att ta tag i min dröm. Jag gillar att arbeta med människor samt att det finns gott om jobb, och på den vägen är det.

TUC var rätt val för Valentina
Valentina gjorde ett behörighetsprov på TUC och såg då att det var väldigt fina lokaler. Hon läste på om olika skolor men valet föll ändå på TUC Yrkeshögskola.

– Jag uppskattar också att det finns behandlingsrum på skolan, det gjorde lektionerna givande och lärorika. Sedan var lärarna väldigt pedagogiska. Det känns som rätt val för mig.

LIA bland specialiserade tandläkare
Den första LIA-perioden valde Valentina att göra på Aqua Dental. När det sedan var dags att genomföra sin andra LIA-period valde Valentina att söka sig till Aqua Dental igen.

– Anledningen från början var för att jag är patient hos Aqua Dental i Sollentuna och har alltid tyckt att personalen varit trevlig och kliniken modern. Efter mina LIA-perioder har jag fortfarande den känslan. De är pedagogiska och jag upplever att de har lätt för att lära andra. Jag har fått testat på att gå med flera olika personer, till och med en ortodontiassistent.

Vad skulle du säga till de personer som funderar på att studera till tandsköterska på TUC Yrkeshögskola?
– Om du får chansen så ta den. Du kommer att bli glad av utbildningen och framtiden ser lovande ut.

Aqua Dental – tandläkare i Stockholm och Göteborg
På Aqua Dental arbetar nästan 400 medarbetare. Med nio kliniker i Stockholm och två i Göteborg är de en av Sveriges störta tandvårdskedjor. Här arbetar specialisttandläkare inom näst intill varje odontologiskt område samt att de bedriver sina egna tandtekniska laboratorium för att säkerställa högsta kvalitet på sina produkter.

Låter detta som yrket för dig?
Här hittar du mer information om våra utbildningar till tandsköterska: