Jönköping

Välkommen till Jönköping, en växande stad i norra Småland och som är Sveriges nionde största tätort. Staden ligger vid två mindre sjöar (Munksjön och Rocksjön) vid Vätterns södra strand, omgivet av kuperade sluttningar. Vi hoppas och tror att du kommer trivas i Jönköping!

Fritid och nöjen

För dig som vill ha ett varierat utbud av aktiviteter och motionsanläggningar finns det flera sport- och idrottshallar, gym- och träningslokaler, samt simhallar. Kommunen har även både ett rikt föreningsliv och kulturliv. För den shoppingsugne finns både de stora butikskedjorna, trendiga gallerior och exklusiva boutiquer. Det finns gott om caféer och restauranger, och möjlighet att, oavsett veckodag, gå ut på någon av stadens många nattklubbar, barer eller pubar.

Kommunikationer

Jönköping har ett strategiskt läge i Norden och här finns goda kommunikationer med både buss, tåg och flyg. Jönköpings Länstrafik ansvar för linjetrafiken med tåg och buss. Det finns även goda lokala och regionala tågförbindelser med Krösatågen, Västtrafik, Flixbus och SJ.

Boende

För dig som vill flytta till Jönköping finns flera olika kommunala och privata fastighetsägare. Besök gärna kommunens hemsida för information om de kommunala bostadsbolagen. Förteckningar över privata fastighetsbolag och hyresvärdar hittar du genom att exempelvis söka på hyresvärdar Jönköping i någon av de större sökmotorerna.

Läs mer om våra andra utbildningsorter

Tranås

En mysig småstad i Småland, på gränsen till Östergötland.

Linköping Stora Torget TUC

Linköping

En pulserande stad belägen på Östgötaslätten.

TUC Yrkeshögskola Sthlm

Stockholm

Vår vackra huvudstad som är vackert belägen vid Mälaren.

Göta Kanal Motala TUC

Motala

En härlig sjöstad vid Göta Kanal och Motala Ström.

Lidköping

En växande stad med det natursköna läget vid Vätterns sydspets.

Västervik

Västervik, skärgårdsstaden i Småland.