Snart lanserar vi en ny webb som just nu är under uppbyggnad. Är du redan nu nyfiken på att se hur den kommer att se ut så klicka här. Du kan närsomhelst gå tillbaka till den här sidan.

Motala

Välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad. Staden ligger vid Göta Kanal och Motala Ström, och här finns mängder av aktiviteter på land, strand och sjö. Vi hoppas och tror att du kommer trivas i Motala!

Fritid och nöjen

Urmakarskolan ligger i natursköna Motala beläget vid Vätterns nordöstra strand och kallas Östergötlands Sjöstad. Staden erbjuder ett stort utbud av butiker, restauranger och uteställen. Sommartid lever staden upp lite extra med startskott i juni då Vätternrundan har sin start och målgång i staden. Utöver stadsliv erbjuder Motala bad och vattensport vid Varmobaden – Svergies längsta insjöstrand som ligger på gångavstånd från Urmakarskolan. Göta Kanal flyter genom stan, kantad av vackra gamla ekar och promenadstråk.

Det finns även ett gott kulturutbud med konsthall, motormuseum, industrimuseum, radiomuseum och teater. Föreningslivet är väldigt aktivt i Motala, där speedway, bandy, fotboll och hockey är de mest framstående sporterna.

Kommunikationer

Urmakarskolan ligger i Luxors gamla kontor i utkanten av innerstaden. Det tar ungefär 20 minuter att gå till Stora Torget. Motala ligger mitt i landet med goda förbindelser med både tåg och bil. Tågkompaniet och Östgötatrafiken knyter ihop Motala med de större städerna genom regelbunden pendeltågstrafik. Den nyligen invigda Motalabron som utgör ett landmärke för staden har ökat ortens dragningskraft och tillgänglighet samtidigt som den avlastat innerstaden från genomfartstrafik. Dessutom är Motala en av landets främsta cykelstäder!

Boende

Det finns möjlighet till alla typer av boende i Motala, från hyresrätt i centrum till stuga på landet. Många Motalabor hyr ut delar av sina bostäder till studenter. Det är dock bostadsbrist i staden så det är en god idé att ställa sig i bostadskön hos Platen tidigt och börja söka boende direkt efter att man blivit antagen. Om man inte hittar något i stan så finns det gott om bostäder i de närliggande orterna som Skänninge, Borensberg och Mjölby. Besök gärna kommunens hemsida för en komplett lista på hyresvärdar. De största är Bostadsstiftelsen Platen och Radiomasten.

Läs mer om våra andra utbildningsorter

Tranås

En mysig småstad i Småland, på gränsen till Östergötland.

Linköping Stora Torget TUC

Linköping

En pulserande stad belägen på Östgötaslätten.

TUC Yrkeshögskola Sthlm

Stockholm

Vår vackra huvudstad som är vackert belägen vid Mälaren.

Jönköping TUC

Jönköping

En växande stad med det natursköna läget vid Vätterns sydspets.

Lidköping

En vacker stad i Läckö-Kinnekullebygden med närhet till Vänern.

Västervik

Västervik, skärgårdsstaden i Småland.