Digital marknadskommunikatör

Kommande

Sep 2020 - Maj 2022 , Distans, Tranås

Pågående

Sep 2019 - Maj 2021 , Distans, Tranås

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Engelska 6

eller motsvarande kompetens

Samtliga behöriga sökande kommer att få göra ett särskilt prov. Se mer info nedan.

Poäng

410 YH-p (82 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Distans med 12 tvådagarsträffar i Tranås

Kommande utbildningsstarter

September 2020

I början av 2021 får vi besked från MYH om vi får starta utbildningen på nytt.

Sista ansökningsdag

4 maj 2020 – ansökan är stängd och vi tar inte emot sena ansökningar.

Du kanske också är intresserad av

 

Kontakt

Sofie Kalén, utbildningsledare

073-396 87 84
[email protected]

Vill du bli expert på digital marknadsföring? De senaste åren har utvecklingen skapat fantastiska möjligheter att synas och kommunicera i digitala kanaler. Många organisationer och företag har svårt att få grepp om sin digitala marknadsföring och här har du som digital marknadskommunikatör en viktig funktion. I din yrkesroll ansvarar du för att utveckla och underhålla företagets digitala närvaro samtidigt som du skapar attraktiva kommunikationskanaler. Utbildningen sker på distans, med vissa intensiva träffar i Tranås.

Detta är en heltidsutbildning så du får räkna med att lägga ca 40 timmar i veckan på dina studier.

Pernilla, Daniel och Martin pluggar till digital marknadskommunikatör, läs deras tankar om utbildningen och framtiden.

Vad arbetar du med?

Med din breda kompetens inom marknadsföring för digitala, mobila och sociala kanaler har du en viktig roll i företaget. Du får avancerade kunskaper om den digitala marknadsföringens roll och betydelse. Du lär dig att jobba med sociala medier, onlinevideo, webb och andra digitala kanaler. Allt för den digitala marknadsföringen. Självständigt skriver du kreativa och anpassade texter för digital kommunikation. Strategiskt och analytiskt förstår och utvecklar du marknadsföringen efter bolagets strategi.

Du skapar, tillämpar och utvärderar digitala marknadsanalyser och marknadsplaner, både på svenska och engelska. Sociala medier blir allt viktigare och du lär dig uttrycka dig med säljande texter, storytelling samt hur marknadsföring används på bästa sätt. I ditt yrke arbetar du även med att skapa och underhålla webbsidor, allt utifrån företagets eller kundens önskemål och behov.

LIA – Lärande i arbete

Drygt en fjärdedel av dina studier är förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du möjligheten att återkoppla till vad du har lärt dig, både praktiskt och teoretiskt i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Kraven på företagen att ständigt synas i den digitala världen är höga och inom marknadsföring sker idag snabba förändringar och kunskapsglappet är i vissa fall stort. Som digital marknadskommunikatör med rätt kompetens har du mycket stora karriärsmöjligheter. Förutom digital marknadskommunikatör kan du efter examen även arbeta som bla webbkommunikatör och social media manager.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även 12 st 2-dagarsträffar i Tranås. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Särskilt prov

Samtliga behöriga sökande kommer att få göra ett särskilt prov som består av tre delar.

  1. En pitch – en kort presentation av din idé till en potentiell boende/besökare
  2. En skriftlig presentation på max 1 st A4-sida
  3. En presentationsfilm på max 1 minut

Pitch, text och film ska beskriva en ort som du vill marknadsföra, antingen som en bra bostadsort eller som en semesterort. Vi kommer att mäta din kreativa, strukturella och kommunikativa förmåga. Både text och film bedöms av TUC och företagen i ledningsgruppen. Det är ett sätt för dig som söker att aktivt sätta dig in i utbildningen och ger oss ett underlag att rangordna sökande.

Du kommer att få mer information om det särskilda provet när ansökningsperioden är avslutad.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsinnehåll

Digital marknadsföring, 45 YH-p

Digital marknadsstrategi, 35 YH-p

Examensarbete, 20 YH-p

Innehållsdesign & presentationsteknik, 40 YH-p

Juridik inom kommunikatörens område, 25 YH-p

Kommunikation inom digital marknadsföring, 35 YH-p

LIA 1, 50 YH-p

LIA 2, 60 YH-p

Marknadsföring, 30 YH-p

Projektledning och projektmetodik, 30 YH-p

Resurser och ekonomi inom marknadsföring, 20 YH-p

Webbanalyser och certifiering, 20 YH-p

Samarbetspartners

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet, vilket ger dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa. Detta gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden.