E-Commerce Manager

Kommande

Sep 2020 - Maj 2022 , Stockholm

Pågående

Sep 2019 - Maj 2021 , Stockholm

Vill du ha ett omväxlande yrke där du får driva och utveckla morgondagens e-handel? Brinner du för digital marknadsföring och försäljning? Då är E-commerce Manager yrkesrollen för dig. E-handeln växer snabbt och det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Under den 2-åriga utbildningen lär du dig bland annat om digital marknadsföring, digitala affärer, affärsutveckling, webbanalys, konverteringsoptimering, affärsekonomi och affärsjuridik. Du får även möjlighet att under totalt 22 veckor utbildas i skarpt läge på företag som arbetar med e-handel.

Vad arbetar du med?

Som E-commerce Manager arbetar du med att driva och utveckla digital handel. Du har kunskap om hela e-handelsflödet, allt från logistik- och försäljningsprocesser till inköp av e-handelslösningar. Ditt mål är att utveckla affären, öka lönsamheten och skapa kundvärde vilket du gör genom både strategiskt och operativt arbete.

Du är en fena på försäljning och marknadsföring via digitala kanaler så som sociala medier, bloggar, nyhetssajter, sökmotorer och e-post. Samtidigt förstår du vikten av att mäta och analysera aktiviteter på webben för att öka trafiken till e-handeln. För att få e-handels besökare att bli kunder jobbar du aktivt med konverteringsoptimering. Du har även kunskap om kundpsykologi och lär dig identifiera nya målgrupper och anpassa erbjudanden efter dem.

Genom ständig strategisk omvärldsanalys hänger du med i den snabba utvecklingen inom försäljning och köp-
beteende för att hela tiden ligga steget före konkurrenterna. I din yrkesroll jobbar du även med företagsekonomi, bland annat med att göra lönsamhetsberäkningar, sätta priser och ta fram ekonomiska beslutsunderlag.

LIA – Lärande i arbete

Under knappt en tredjedel av utbildningen, närmare bestämt 22 veckor, kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Redan idag finns en stor efterfrågan på E-commerce Managers på arbetsmarknaden och efter examen har du kunskaper och erfarenheter som är starkt efterfrågade. Jobben finns inom alla branscher, både små och stora företag, nationella och internationella, B2C-företag och B2B-företag. Du kan arbeta som E-Commerce Manager eller e-handelsansvarig men också som marknadskoordinator, affärsutvecklare, projektledare eller konsult inom e-handel. Företagen som vill anställa dig säljer allt från kläder, smink och sportartiklar, till matvaror, resor och tjänster. Du kan även jobba på webb- eller mediebyrå eller bemanningsföretag. Efter avslutad utbildning har du även kunskaperna för att starta en egen e-handel.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för Yrkeshögskolan

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Stockholm

Utbildningen finns även i

Distans med vissa träffar i Jönköping

Nästa utbildningsstart

September 2020 – ansökan öppnar januari-februari
September 2021

Du kanske också är intresserad av

 

Kontakt

Malin Linder, utbildningsledare

073-500 48 72
[email protected]

Ladda ner infoblad

Utbildningsinnehåll

Affärsekonomi, 20 YH-p

Affärsjuridik inom e-handel, 15 YH-p

Data insight, webbanalys & konvertering inom e-handel, 50 YH-p

Digital marknadsföring, 35 YH-p

Digital transformation, affärsutveckling & marknadsstrategi inom E-handel, 20 YH-p

E-handel, 35 YH-p

Examensarbete, 20 YH-p

Försäljning, 20 YH-p

Kommunikation & teambuilding, 15 YH-p

LIA 1, 50 YH-p

LIA 2, 60 YH-p

Logistik, Supply Chain Management, IT & inköp, 15 YH-p

Projektledning & projektmetodik, 25 YH-p

Strategisk omvärldsanalys, 20 YH-p

Samarbetspartners

Utbildningen är framtagen tillsammans med arbetslivet. Innehållet i utbildningen är format efter dess krav på kompetens, vilket gör dig eftertraktad som färdig E-Commerce Manager. Vi samarbetar med en rad olika företag, bland andra Teknikmagasinet, Mediafy, Sea Life, E-commerce recruit, Elodie Details, Eleven, Clas Ohlson, OEM International, Carat och Hatstore – alla med ett behov av att anställa just E-commerce Managers.