E-Commerce Manager

Kommande

Aug 2020 - Apr 2022 , Distans, Jönköping

Pågående

Aug 2019 - Apr 2021 , Distans, Jönköping

Vill du ha ett omväxlande yrke där du får driva och utveckla morgondagens e-handel? Brinner du för digital marknadsföring och försäljning? Då är E-commerce Manager yrkesrollen för dig. E-handeln växer snabbt och det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Under den 2-åriga utbildningen lär du dig bland annat om digital marknadsföring, digitala affärer, affärsutveckling, webbanalys, konverteringsoptimering, affärsekonomi och affärsjuridik. Utbildningen sker på distans med närträffar i Jönköping.

Vad arbetar du med?

Som E-commerce Manager arbetar du med att driva och utveckla digital handel. Du har kunskap om hela e-handelsflödet, allt från logistik- och försäljningsprocesser till inköp av e-handelslösningar. Ditt mål är att utveckla affären, öka lönsamheten och skapa kundvärde vilket du gör genom både strategiskt och operativt arbete.

Du är en fena på försäljning och marknadsföring via digitala kanaler så som sociala medier, bloggar, nyhetssajter, sökmotorer och e-post. Samtidigt förstår du vikten av att mäta och analysera aktiviteter på webben för att öka trafiken till e-handeln. För att få e-handels besökare att bli kunder jobbar du aktivt med konverteringsoptimering. Du har även kunskap om kundpsykologi och lär dig identifiera nya målgrupper och anpassa erbjudanden efter dem.

Genom ständig strategisk omvärldsanalys hänger du med i den snabba utvecklingen inom försäljning och köp-
beteende för att hela tiden ligga steget före konkurrenterna. I din yrkesroll jobbar du även med företagsekonomi, bland annat med att göra lönsamhetsberäkningar, sätta priser och ta fram ekonomiska beslutsunderlag.

LIA – Lärande i arbete

Under knappt en tredjedel av utbildningen, närmare bestämt 22 veckor, kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Redan idag finns en stor efterfrågan på E-commerce Managers på arbetsmarknaden och efter examen har du kunskaper och erfarenheter som är starkt efterfrågade. Jobben finns inom alla branscher, både små och stora företag, nationella och internationella, B2C-företag och B2B-företag. Du kan arbeta som E-Commerce Manager eller e-handelsansvarig men också som marknadskoordinator, affärsutvecklare, projektledare eller konsult inom e-handel. Företagen som vill anställa dig säljer allt från kläder, smink och sportartiklar, till matvaror, resor och tjänster. Du kan även jobba på webb- eller mediebyrå eller bemanningsföretag. Efter avslutad utbildning har du även kunskaperna för att starta en egen e-handel.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Det gäller att ha självdisciplin och du har ansvar för studietiden. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för webbaserade föreläsningar, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller också träffar i Jönköping. Totalt 10 träffar som varje gång är en till tre dagar. De kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för Yrkeshögskolan

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Distans med vissa träffar i Jönköping

Utbildningen finns även i

Stockholm

Nästa utbildningsstart

September 2020
September 2021

Sista ansökningsdag

I januari-februari 2020 öppnas ansökan till starten 2020

Du kanske också är intresserad av

 

Kontakt

Malin Linder, utbildningsledare

073-500 48 72
[email protected]

Ladda ner infoblad

Utbildningsinnehåll

Affärsekonomi, 20 YH-p

Affärsjuridik inom e-handel, 15 YH-p

Affärsmannaskap, 15 YH-p

Data insight, webbanalys & konvertering inom e-handel, 50 YH-p

Digital marknadsföring, 35 YH-p

Digital transformation, affärsutveckling & marknadsstrategi inom e-handel, 25 YH-p

E-handel, 10 YH-p

Examensarbete, 20 YH-p

Försäljning, 20 YH-p

Kommunikation & teambuilding, 15 YH-p

LIA 1, 50 YH-p

LIA 2, 60 YH-p

Logistik, Supply Chain Management, IT & inköp, 20 YH-p

Projektledning & projektmetodik, 25 YH-p

Strategisk omvärldsanalys, 20 YH-p

Samarbetspartners

Utbildningen är framtagen tillsammans med arbetslivet. Innehållet i utbildningen är format efter dess krav på kompetens, vilket gör dig eftertraktad som färdig E-Commerce Manager. Vi samarbetar med en rad olika företag, bland andra Gina Tricot, Hemtex, Hus & Hemma, Lagerhaus, OEM International, JM Group och Pdb – alla med ett behov av att anställa just E-commerce Managers.