Företagssäljare

Kommande

Jan 2020 - Dec 2021 , Jönköping

Pågående

Jan 2019 - Juni 2020 , Jönköping

Att arbeta som företagssäljare passar dig som tycker om sociala relationer och att möta utmaningar, och som vill ha ett yrke där drivkraft och affärssinne är viktiga personliga egenskaper. Detta är den perfekta utbildningen för dig som vill ha en komplett utbildning inom försäljning, marknadsföring och ekonomi och där målet är att du ska utveckla din personliga säljstil, och utveckla din förmåga att driva en affär till avslut.

Aldina berättar om utbildningen och LIA – klicka för att läsa reportaget

Behöver du hjälp med din ansökan? Under två eftermiddagar per ort finns vi på plats och hjälper dig med din ansökan och de frågor du har.

Vad arbetar du med?

Redan under utbildningens första veckor läser du om personlig och praktisk försäljning för att hitta din personliga säljteknik. Det är en utveckling som fortlöper under hela utbildningen, och även i din framtida yrkesroll. Du lär dig säljkonceptet i sin helhet, från att ta fram kundsegment, till att boka besök, göra analys, föreslå produkt eller tjänst och driva affären till avslut. Att utföra säljarbetet på ett kundorienterat sätt, att förhandla och bygga förtroenden, samt att hantera olika säljsituationer blir naturligt för dig. Samtidigt får du kompetens inom projektledning, ekonomi och affärsjuridik. Efter avklarad utbildning kan du agera som företagssäljare inom B2B. Du har ett gott affärsmannaskap och mycket goda kunskaper inom marknadsföring och kommunikation.

LIA – Lärande i arbete

En viktig del av utbildningen är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du ute på ditt LIA-företag under två olika perioder om totalt 18 veckor. På så sätt lär du känna arbetslivet, får förståelse för yrkesrollen och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Du har kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning – en kombination som gör dig mycket attraktiv. Du kan arbeta som kvalificerad företagssäljare, säljledare inom business-to-business-försäljning eller med marknadsföring. Beroende på intresse och annan kompetens kan du söka dig till den bransch som du är intresserad av, t ex teknisk försäljning eller tjänsteförsäljning. Företagssäljare är ett varierande yrke som innebär mycket eget ansvar och självdisciplin. Det råder en stor brist på företagssäljare och det är svårt för företag att hitta säljare med rätt kompetens. Möjligheten att få ett arbete är mycket god.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för Yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

Godkänt betyg i

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

eller motsvarande kompetens

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Jönköping

Nästa utbildningsstart

Januari 2020

Sista ansökningsdag

28 oktober 2019. Ansök direkt här

 

Kontakt

Martina Valfridsson TUC YH

Martina Valfridsson, utbildningsledare

073-504 74 05
[email protected]

 

Ladda ner infoblad

Utbildningsinnehåll

Affärsjuridik & avtal,30 YH-p

Affärsmannaskap, 15 YH-p

Business English, 25 YH-p

Digital marknadsföring, 15 YH-p

Digitala affärer, 15 YH-p

Examensarbete, 20 YH-p

Företagsekonomi, 25 YH-p

Försäljningsstrategier, 25 YH-p

Key Account Management, 20 YH-p

Kommunikation & förhandlingsteknik, 20 YH-p

Kund- & försäljningskunskap, 40 YH-p

LIA 1, 20 YH-p

LIA 2, 40 YH-p

LIA 3, 50 YH-p

Marknadsföring, 15 YH-p

Projektledning i säljprocessen, 15 YH-p

Säljarens ekonomi, 10 YH-p

Samarbetspartners

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden!