Företagssäljare

Kommande

Jan 2019 - Juni 2020 , Jönköping

Pågående

Jan 2018 - Juni 2019 , Jönköping

Att arbeta som företagssäljare passar dig som tycker om sociala relationer och att möta utmaningar, och som vill ha ett yrke där drivkraft och affärssinne är viktiga personliga egenskaper. Detta är den perfekta utbildningen för dig som vill ha en komplett utbildning inom försäljning, marknadsföring och ekonomi och där målet är att du ska utveckla din personliga säljstil, och utveckla din förmåga att driva en affär till avslut.

Vad arbetar jag med?

Redan under utbildningens första veckor läser du om personlig och praktisk försäljning för att hitta din personliga säljteknik. Det är en utveckling som fortlöper under hela utbildningen, och även i din framtida yrkesroll. Du lär dig säljkonceptet i sin helhet, från att ta fram kundsegment, till att boka besök, göra analys, föreslå produkt eller tjänst och driva affären till avslut. Att utföra säljarbetet på ett kundorienterat sätt, att förhandla och bygga förtroenden, samt att hantera olika säljsituationer blir naturligt för dig. Samtidigt får du kompetens inom projektledning, ekonomi och affärsjuridik. Efter avklarad utbildning kan du agera som företagssäljare inom B2B. Du har ett gott affärsmannaskap och mycket goda kunskaper inom marknadsföring och kommunikation.

LIA – Lärande i arbete

En viktig del av utbildningen är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du ute på ditt LIA-företag under två olika perioder om totalt 18 veckor. På så sätt lär du känna arbetslivet, får förståelse för yrkesrollen och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Du har kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning – en kombination som gör dig mycket attraktiv. Du kan arbeta som kvalificerad företagssäljare, säljledare inom business-to-business-försäljning eller med marknadsföring. Beroende på intresse och annan kompetens kan du söka dig till den bransch som du är intresserad av, t ex teknisk försäljning eller tjänsteförsäljning. Företagssäljare är ett varierande yrke som innebär mycket eget ansvar och självdisciplin. Det råder en stor brist på företagssäljare och det är svårt för företag att hitta säljare med rätt kompetens. Möjligheten att få ett arbete är mycket god.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om jag vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsfakta

Behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

Godkänt betyg i

  • Svenska 2
  • Matematik 1abc
  • Engelska 5

eller motsvarande kompetens

Poäng

310 YH-p (62 veckor, ca 1,5 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Jönköping

Nästa utbildningsstart

Januari 2019

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag var den 1 november men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i datumordning när den är komplett. Ansök direkt här

 

Kontakt

Martina Valfridsson TUC YH

Martina Valfridsson, utbildningsledare

073-504 74 05
martina.valfridsson@tucsweden.se

 

Ladda ner infoblad

Utbildningsinnehåll

Affärsjuridik & avtal, 25 YH-p

Affärsmannaskap, 15 YH-p

Business English, 15 YH-p

Digital marknadsöring & affärer via nätet, 25 YH-p

Examensarbete, 10 YH-p

Företagets ekonomi, 20 YH-p

Försäljningsstrategier, 20 YH-p

Key Account Management, 15 YH-p

Kommunikation, 15 YH-p

LIA 1, 40 YH-p

LIA 2, 50 YH-p

Marknadsföring, 15 YH-p

Personlig & praktisk försäljning, 25 YH-p

Projektledning i säljprocessen, 10 YH-p

Säljarens ekonomi, 10 YH-p

Samarbetspartners

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden!