Företagssäljare B2B

Kommande

Sep 2021 - Juni 2023 , Tranås

Pågående

Sep 2020 - Juni 2022 , Tranås

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

Godkänt betyg i

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

eller motsvarande kompetens

Om antalet behöriga sökande är fler än antalet beviljade platser får alla behöriga sökande genomföra ett urvalsprov i form av en gruppintervju. Resultatet från intervjun sammanvägs med betygen för grundläggande behörighet och särskild förkunskap. Mer information om provet förmedlas om du konstateras behörig.

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Antal platser

20

Utbildningsort

Tranås

Utbildningen finns även i

Jönköping
Distans med träffar i Linköping

Kommande utbildningsstarter

  • September 2020 – ansök direkt här
    OBS, se mer info under “Sista ansökningsdag”
  • September 2021
  • September 2022

Sista ansökningsdag

4 maj 2020 men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i turordning och först när den är komplett.

 

Kontakt

Sofie Kalén, utbildningsledare

073-396 87 84
[email protected]

Att arbeta som företagssäljare passar dig som tycker om sociala relationer och att möta utmaningar, och som vill ha ett yrke där drivkraft och affärssinne är viktiga personliga egenskaper. Detta är den perfekta utbildningen för dig som vill ha en komplett utbildning inom försäljning, marknadsföring och ekonomi och där målet är att du ska utveckla din personliga säljstil, och utveckla din förmåga att driva en affär till avslut.

Vad arbetar du med?

Redan under utbildningens första veckor läser du om personlig och praktisk försäljning för att hitta din personliga säljteknik. Det är en utveckling som fortlöper under hela utbildningen, och även i din framtida yrkesroll.

Du lär dig säljkonceptet i sin helhet, från att ta fram kundsegment, till att boka besök, göra analys, föreslå produkt eller tjänst och driva affären till avslut. Att utföra säljarbetet på ett kundorienterat sätt, att förhandla och bygga förtroenden, samt att hantera olika säljsituationer blir naturligt för dig. Samtidigt får du kompetens inom projektledning, ekonomi och affärsjuridik.
Efter avklarad utbildning kan du agera som företagssäljare inom B2B. Du har ett gott affärsmannaskap och mycket goda kunskaper inom marknadsföring och kommunikation.

LIA – Lärande i arbete

En viktig del av utbildningen är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du ute på ditt LIA-företag under tre olika perioder om totalt 18 veckor. På så sätt lär du känna arbetslivet och får förståelse för yrkesrollen.

Efter examen

Du har kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning – en kombination som gör dig mycket attraktiv. Du kan arbeta som kvalificerad företagssäljare, säljledare inom business-to-business-försäljning eller med marknadsföring. Beroende på intresse och annan kompetens kan du söka dig till den bransch som du är intresserad av, t ex teknisk försäljning eller tjänsteförsäljning. Företagssäljare är ett varierande yrke som innebär mycket eget ansvar och självdisciplin. Det råder en stor brist på företagssäljare och det är svårt för företag att hitta säljare med rätt kompetens. Möjligheten att få ett arbete är mycket god.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsinnehåll

Affärsjuridik och avtal, 30 YH-p

Affärsmannaskap, 20 YH-p

Business English, 25 YH-p

Digital marknadsföring & E-handel, 25 YH-p

Examensarbete, 20 YH-p

Företagets ekonomi, 25 YH-p

Försäljningsstrategier, 25 YH-p

Key Account Management, 20 YH-p

Kommunikation & förhandlingsteknik, 20 YH-p

Kund & försäljningskunskap, 40 YH-p

LIA 1, 20 YH-p

LIA 2, 40 YH-p

LIA 3, 50 YH-p

Marknadsföring, 15 YH-p

Projektledning i säljprocessen, 15 YH-p

Säljarens ekonomi, 10 YH-p

Samarbetspartners

Vi har ett mycket starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning som ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa företagssäljare. Detta ger dig ett gediget nätverk med företag i behov av säljare och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden. Vi samarbetar bland annat med Ahlsell Sverige, Bosch Thermoteknik, Café Bar, DK Data & Kontor, EFG European Furnite Group, ILAB Container, Jolek i Tranås, Materia, Multidocker, Ny Position, OAS IT, OEM Electronics, Resema, Senab och Säljarnas Riksförbund.

”Vi har ett löpande behov av säljare inom koncernen. Vi har anställt 5-10 st i Tranås och behöver ytterligare 10-20st inom 3–5 år. Att rekrytera personer som gått denna utbildning gör att vi får in säljare med teoretisk kunskap och inom försäljningsområdet på OEM så får de även den praktiska delen. Vi vill att den teoretiska grunden läggs på Yrkeshögskolan för att kompletteras ute på LIA så att de studerande blir attraktiva på arbetsmarknaden”. Urban Malm, OEM Electronics