Hotel & restaurant manager

Kommande

Jan 2021 - Apr 2022 , Distans, Jönköping

Pågående

Jan 2020 - Apr 2021 , Distans, Jönköping

Ansök här!

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

Godkänt betyg i kurserna

  • Konferens & evenemang
  • Service & bemötande 1

från Hotell- & turismprogrammet

eller

Kurserna

  • Branschkunskap inom restaurang & livsmedel
  • Service & bemötande 1

från Restaurang- & livsmedelsprogrammet

Yrkeserfarenhet: Minst 2 års relevant yrkeserfarenhet, heltid, från någon avdelning inom hotell eller restaurang

Poäng

300 YH-p (60 veckor, ca 1,5 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Distans med vissa träffar i Jönköping

Kommande utbildningsstarter

Januari 2021 – ansök direkt här
Januari 2022

Sista ansökningsdag

26 oktober 2020

 

Kontakt

Annette Bohman TUC

Annette Bohman, utbildningsledare

073-436 93 58
[email protected]

Arbetar du inom hotell- eller restaurangbranschen och vill ta nästa kliv i karriären? Då har vi vidareutbildningen för dig. Besöksnäringen ökar kraftigt i Sverige och med den även hotell- och restaurangbranschen och det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Som Hotel & Restaurant Manager leder, planerar och utvecklar du verksamheten. Utbildningen sker på distans, vilket betyder att du själv väljer när och var du ska studera. Detta kombineras med intressanta och givande dagar i Jönköping var tredje vecka. Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Är du redo att ta ett steg framåt och uppåt i din karriär? Gör som Suzette och de andra som pluggar utbildningen, våga utmanas och utvecklas tillsammans med oss.

Hur ser den nya yrkesrollen ut?

I din yrkesroll ser du helheten i både hotell- och restaurangnäringen, och du planerar och organiserar verksamheten. Genom att ha kontroll över utbud och efterfrågan ökar du företagets lönsamhet, och du gör det tillsammans med försäljning och marknadsföring.

Gästerna är både svenska och internationella och du anpassar deras behov genom att ansvara för att det ges hög service och ett gott värdskap.

För att kunna leda och utveckla en personalgrupp på ett pedagogiskt och situationsanpassat sätt, får du kunskaper om bla olika ledarstilar, grupprocesser och konflikthantering. Du lär dig även om arbetsrätt, rekrytering och personalvård. På många arbetsplatser anordnas event, därför ingår även eventplanering i utbildningen.

LIA – Lärande i arbete

Under sammanlagt fjorton veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du ett helhetsperspektiv inom hotell och/eller restaurang genom att följa verksamhetens olika avdelningar. Du utvecklar även din kompetens som ledare under praktiken.

Efter examen

De senaste 18 åren har besöksnäringen ökat med 97% i Sverige vilket har lett till kraftiga ökningar inom hotell- och restaurangbranschen. Vår utbildning är anpassad efter marknadens behov och på så sätt har du den kompetens som efterfrågas. Som Hotel & Restaurant Manager arbetar du med helheten i mindre företag. I större företag jobbar du som hotellchef, konferenschef och receptionschef eller ledare inom restaurang och servicenäringen.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även träffar i Jönköping var tredje vecka. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, redovisningar och grupparbeten.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Stipendier och bidrag

Det finns möjlighet att ansöka om extra finansiering via branschorganisationen Visita. Klicka här för mer info.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsinnehåll

Affärsutveckling & marknadsföring, 15 YH-p

Branschjuridik, 15 YH-p

Business English, 10 YH-p

Ekonomi, 20 YH-p

Eventplanering, 10 YH-p

Examensarbete, 10 YH-p

Food and beverages management, 15 YH-p

Hotell & besöksnäring, 15 YH-p

Kalkylering & försäljning, 15 YH-p

Kommunikation, 15 YH-p

Ledarskap & teamarbete, 25 YH-p

LIA 1, 30 YH-p

LIA 2, 40 YH-p

Livsmedel- & alkohollagstiftning, 10 YH-p

Projektmetodik & projektledning, 15 YH-p

Revenue Management, 25 YH-p

Värdskap & service management, 15 YH-p

Samarbetspartners

Denna utbildning har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet, företrädare för krögarföreningen Taste och Visita. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. Bland företagen som står bakom utbildningen finns bland andra Destination Jönköping, Grand Hotell Jönköping, Vox hotel, Hooks Herrgård, Scandic Elmia, Scandic Portalen, Stora hotellet Jönköping, Isaberg Mountain resort, First hotel Jönköping, FC gruppen och Astrid Lindgrens Värld.