IT-projektledare

Kommande

Aug 2021 - Juni 2022 , Distans, Jönköping

Pågående

Aug 2020 - Juni 2021 , Distans, Jönköping

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

minst 2 år yrkeserfarenhet på heltid inom IT-relaterade områden såsom systemutveckling, infrastruktur eller webbutveckling

Om antalet behöriga sökande är fler än antalet beviljade platser får alla behöriga sökande genomföra ett urvalsprov. Resultatet från enkäten sammanvägs med betygen för grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper. Mer information om provet förmedlas om du konstateras behörig.

Poäng

220 YH-p (44 veckor, ca 1 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Distans med vissa träffar i Jönköping

Kommande utbildningsstarter

  • Augusti 2020 – ansök direkt här
    OBS, se mer info under “Sista ansökningsdag”
  • Augusti 2021
  • Augusti 2022

Sista ansökningsdag

5 juni 2020 men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i turordning och först när den är komplett.

 

 

 

Kontakt

Martina Valfridsson TUC YH

Martina Valfridsson, utbildningsledare

073-504 74 05
[email protected]

IT-projektledare är yrket för dig som är driven, flexibel, självgående och som redan har yrkeserfarenhet inom IT-relaterade områden. Som IT-projektledare arbetar du i huvudsak med att ta fram kundanpassade systemlösningar, oftast tillsammans med kunder och i samarbete med ditt team. Du kan även arbeta med att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och framställa kravlista. Utbildningen sker på distans med givande träffar i Jönköping.

Vad arbetar du med?

Utifrån kvalitet, resurs och budget leder och kvalitets-säkrar du IT-projekt, allt på ett effektivt och framgångsrikt sätt. Du driver förstudier och kravarbete, gör riskanalyser och planerar enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Att följa upp och utvärdera IT-projekt ingår också i dina arbetsuppgifter.

Du arbetar utifrån skillnader, likheter, för- och nackdelar när det gäller både traditionella och agila metoder och arbetssätt. Utbildningen ger dig även kompetens i relevanta lagar och regler och du har kunskap om de potentiella hot och risker som kan finnas inom IT. Ledarskap är en viktig del i ditt arbete och därför utbildas du i att vägleda och coacha en grupp men även enskild individ. Du har förmågan att analysera och identifiera en grupps olika faser för att på så sätt kunna påverka gruppens utveckling. Med din bakgrund inom IT kan du också agera teknisk rådgivare i olika IT-projekt.

LIA – Lärande i arbete

Under sju veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du under handledning omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken och du utvecklar din kompetens i att arbeta självständigt som IT-projektledare.

Efter examen

Den tekniska utvecklingen och digitaliseringen är en allt större del av arbetsmarknaden och mer och mer arbete utförs i IT-baserade system. Ett av de mest efterfrågade yrken i området är IT-projektledare. Tillsammans med din tidigare yrkeserfarenhet har du efter examen både praktisk erfarenhet och teoretisk kunskap vilket gör att du kommer att vara mycket eftertraktad. Du kan arbeta som IT-projektledare eller agil projektledare i alla typer av företag.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även 5 st träffar i Jönköping. Träffarna kan bland annat innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsinnehåll

IT-projektledning, 45 YH-p

Affärs- & projektekonomi, 15 YH-p

Affärsmannaskap, 15 YH-p

Agila metoder, 35 YH-p

Examensarbete, 20 YH-p

Juridik & IT-säkerhet, 15 YH-p

Kommunikation, 15 YH-p

Ledarskap & grupputveckling, 25 YH-p

LIA, 35 YH-p