Snart lanserar vi en ny webb som just nu är under uppbyggnad. Är du redan nu nyfiken på att se hur den kommer att se ut så klicka här. Du kan närsomhelst gå tillbaka till den här sidan.

IT-säkerhetstekniker

Kommande

Jan 2021 - Dec 2022 , Linköping

Ansök här!

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper: klicka här

Om antalet behöriga sökande är fler än antalet beviljade platser får alla behöriga sökande genomföra ett urvalsprov i form av en webbenkät. När du genomfört urvalsprovet går du vidare i antagningsprocessen. Resultatet från enkäten sammanvägs med betygen för grundläggande behörighet och särskild förkunskap. Mer information om provet förmedlas om du konstateras behörig.

OBS! Under förutsättning att Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljar vår ansökan kommer det finnas möjlighet att gå en behörighetsgivande förutbildning. Det innebär att om du saknar betyg i kursen Dator- och nätverksteknik kan du läsa den hos oss innan utbildningen börjar.

Du ansöker som vanligt, och saknar du betyg i just kursen Dator- och nätverksteknik kommer vi att kontakta dig efter att ansökan har stängt. OBS! Antalet platser till förutbildningen är begränsade.

Poäng

410 YH-p (82 veckor, ca 2 år)

Antal platser

30

Utbildningsort

Utbildningen läses på plats i Linköping

Kommande utbildningsstarter

Januari 2021 – ansök direkt här
Januari 2022
Januari 2023
Januari 2024
Januari 2025

Sista ansökningsdag

26 oktober 2020

Du kanske också är intresserad av

 

Kontakt

Pia Olsson TUC YH

Pia Olsson

076-320 09 59
[email protected]

Är du intresserad av IT och teknik? Vill du ha ett spännande, utmanande och inte minst utvecklande jobb där du skyddar företag mot intrång och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar? Då är IT-säkerhetstekniker yrket för dig. Frågan om IT- och informationssäkerhet blir allt viktigare och cyberattacker är numera ett av de största hoten mot vårt samhälle. Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom området och som utbildad IT-säkerhetstekniker är du oerhört eftertraktad på arbetsmarknaden.

Vad arbetar du med?

Som IT-säkerhetstekniker jobbar du i en framtidsbransch där utvecklingen går extremt fort. Du skyddar företag mot angrepp och förbättrar och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar. Du har förståelse för hur en hacker tänker och agerar och använder den kunskapen för att hantera angripna sajter. Du hanterar allt från XSS och SQL injections till social engineering och brute force. Med din breda kunskap på området agerar du rådgivare i säkerhetsfrågor inom IT.

Du arbetar också med att skapa och bygga IT-infrastruktur med hög tillgänglighet, rätt kapacitet och förstklassig säkerhet. Likaväl kan du på ett säkert sätt arbeta med molntjänster och hitta sårbarheter för att förebygga angrepp och säkra tjänsten. Dessutom besitter du kunskaper om vad som skapar hållbara och säkra lösningar inom utveckling av mobil säkerhet.

Som IT-säkerhetstekniker har du god insikt i det moderna IT-samhället och har förmåga att lösa problem, både självständigt och i team. I din yrkesroll leder du arbetet med IT-säkerhet, från målformulering och strategi till utvärdering och förbättring. Med kundens behov i fokus kommunicerar och driver du projekt på ett affärsmässigt sätt.

LIA – Lärande i arbete

Under en dryg fjärdedel av utbildningen kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper inom IT-säkerhet i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom IT-säkerhet och efter denna utbildning har du kunskaper och erfarenheter som är starkt efterfrågade på arbetsmarknaden. Du kan arbeta som IT-säkerhetstekniker, säkerhetsanalytiker, IT-säkerhetskonsult och IT-säkerhetsansvarig. Behovet av IT-säkerhetstekniker är stort och finns inom många olika branscher, både på små och stora företag, inom organisationer och myndigheter.

Samarbete med arbetslivet

Denna utbildning är framtagen tillsammans med arbetslivet.Det innebär att utbildningens innehåll är format efter arbetslivets kompetenskrav, vilket gör dig eftertraktad som färdig IT-säkerhetstekniker. Vi samarbetar med en rad olika företag, bland annat Academic Work, Berotec, Dfind IT, Entiros, Eurofins, Framtiden, Kvadrat, Nethouse, Nixu, OAS IT, Saab Group, Servistik och Sigma Technology – alla med behov av att anställa IT-säkerhetstekniker.

“IT- och informationssäkerhet har på kort tid blivit ett internationellt fokusområde med tydliga direktiv från både EU och regering som tillsammans markerar att säkerheten ska prioriteras. Det leder direkt till ett ökat behov av kompetent IT-säkerhetspersonal.“ Daniel Fyhr, VD på Secify

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsinnehåll

Business English, 10 YH-p

Containerisering av applikationer, 30 YH-p

Diskret matematik, 10 YH-p

Etisk hackning, 25 YH-p

Examensarbete, 20 YH-p

Intrångsprevention, IPS/ID, 10 YH-p

IT Infrastruktur, 55 YH-p

Kommunikation, affärsmannaskap & IT-juridik, 20 YH-p

LIA 1, 50 YH-p

LIA 2, 60 YH-p

Mobil säkerhet, 20 YH-p

Office 365, 20 YH-p

Programmering Python, 25 YH-p

Projektorganisation inom IT, 15 YH-p

Säkerhet grund, 20 YH-p

Säkerhet fördjupning, 20 YH-p