IT-säkerhetstekniker

Kommande

Sep 2020 - Maj 2022 , Jönköping

Pågående

Sep 2019 - Maj 2021 , Jönköping

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

Godkänt betyg i

  • Matematik 2a
  • Engelska 6
  • Dator- och nätverksteknik

eller motsvarande kunskap

Om antalet behöriga sökande är fler än antalet beviljade platser får alla behöriga sökande genomföra ett urvalsprov i form av en webbenkät. När du genomfört urvalsprovet går du vidare i antagningsprocessen. Resultatet från enkäten sammanvägs med betygen för grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper. Mer information om provet förmedlas om du konstateras behörig.

Poäng

410 YH-p (82 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Utbildningen läses på plats i Jönköping

Utbildningen finns även i

Linköping

Kommande utbildningsstarter

September 2020 – ansök direkt här
OBS, se mer info under “Sista ansökningsdag”

Sista ansökningsdag

5 juni 2020 men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i turordning och först när den är komplett.

Du kanske också är intresserad av

 

Kontakt

Angelika Lyckare TUC YH

Angelika Lyckare, utbildningsledare

073-528 09 43
[email protected]

Ladda ner infoblad

Är du intresserad av IT och teknik? Vill du ha ett spännande, utmanande och inte minst utvecklande jobb där du skyddar företag mot intrång och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar? Då är IT-säkerhetstekniker yrket för dig. Frågan om IT- och informationssäkerhet blir allt viktigare och cyberattacker är numera ett av de största hoten mot vårt samhälle. Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom området och som utbildad IT-säkerhetstekniker är du oerhört eftertraktad på arbetsmarknaden.

Vad arbetar du med?

Som IT-säkerhetstekniker jobbar du i en framtidsbransch där utvecklingen går extremt fort. Du skyddar företag mot angrepp och förbättrar och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar. Du har förståelse för hur en hacker tänker och agerar och använder den kunskapen för att hantera angripna sajter. Du hanterar allt från XSS och SQL injections till social engineering och brute force. Med din breda kunskap på området agerar du rådgivare i säkerhetsfrågor inom IT.

Du arbetar också med att skapa och bygga IT-infrastruktur med hög tillgänglighet, rätt kapacitet och förstklassig säkerhet. Likaväl kan du på ett säkert sätt arbeta med molntjänster och hitta sårbarheter för att förebygga angrepp och säkra tjänsten. Dessutom besitter du kunskaper om vad som skapar hållbara och säkra lösningar inom utveckling av mobil säkerhet.

Som IT-säkerhetstekniker har du god insikt i det moderna IT-samhället och har förmåga att lösa problem, både självständigt och i team. I din yrkesroll leder du arbetet med IT-säkerhet, från målformulering och strategi till utvärdering och förbättring. Med kundens behov i fokus kommunicerar och driver du projekt på ett affärsmässigt sätt.

LIA – Lärande i arbete

Under en dryg fjärdedel av utbildningen kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper inom IT-säkerhet i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom IT-säkerhet och efter denna utbildning har du kunskaper och erfarenheter som är starkt efterfrågade på arbetsmarknaden. Du kan arbeta som IT-säkerhetstekniker, säkerhetsanalytiker, IT-säkerhetskonsult och IT-säkerhetsansvarig. Behovet av IT-säkerhetstekniker är stort och finns inom många olika branscher, både på små och stora företag, inom organisationer och myndigheter.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsinnehåll

Business English, 10 YH-p

Containerisering av applikationer, 30 YH-p

Diskret matematik, 15 YH-p

Etisk hackning, 25 YH-p

Examensarbete, 20 YH-p

Intrångsprevention, IPS/IDS, 10 YH-p

IT Infrastruktur, 55 YH-p

Kommunikation, affärsmannaskap & IT-juridik, 15 YH-p

LIA 1, 50 YH-p

LIA 2, 60 YH-p

Office 365 för administratörer, 20 YH-p

Programmering Python, 25 YH-p

Projektorganisation inom IT, 15 YH-p

Säkerhet grund, 20 YH-p

Säkerhet fördjupning, 20 YH-p

Säkerhet i trådlösa nätverk, 20 YH-p

Samarbetspartners

Denna utbildning är framtagen tillsammans med arbetslivet. Det innebär att utbildningens innehåll är format efter arbetslivets kompetenskrav, vilket gör dig eftertraktad som färdig IT-säkerhetstekniker.

"IT- och informationssäkerhet har på kort tid blivit ett internationellt fokusområde med tydliga direktiv från både EU och regering som tillsammans markerar att säkerheten ska prioriteras. Det leder direkt till ett ökat behov av kompetent IT-säkerhetspersonal. Att få möjlighet att påverka och forma en utbildning där morgondagens IT-säkerhetstekniker - och medarbetare finns, är en otrolig tillgång. Vi kommer självklart ha som mål att rekrytera IT-säkerhetspersonal från utbildningar som vi själva har varit med och tagit fram." Daniel Fyhr, VD på Secify

”Vi ser fram emot att få möjlighet att utöka rekryteringsbasen och kunna anställa lokala talanger. Yrkeshögskolan är en utmärkt plats för att snabbt rusta människor till arbete. Vi kommer se till att försöka vara delaktiga i utbildningen genom att dela med oss av vår kunskap samt erbjuda praktikplatser och framtida anställning.” Daniel Ström, CEO på CombiQ