Key Account Management

Kommande

Jan 2019 - Dec 2019 , Distans, Linköping

Pågående

Jan 2018 - Dec 2018 , Distans, Linköping

Arbetar du idag med företagsförsäljning B2B? Då har vi kompetensutvecklingen för dig. Som Key Account Manager har du en viktig roll för både kunden och ditt eget företag, och ska skapa tillväxt och goda resultat åt båda parter. Denna vidareutbildning handlar om hur du lämnar det traditionella kund-leverantörsförhållandet och istället bygger ett långsiktigt, strategiskt partnerskap då långa kundrelationer lönar sig. Utbildningen sker på distans, vilket gör det möjligt att kombinera studierna med arbete.

Om du inte har 1 års arbetserfarenhet av försäljning till företag B2B, så rekommenderar vi vår utbildning Företagssäljare.

Hur ser den nya yrkesrollen ut?

Inom Key Account Management (KAM) arbetar du i ett område som utvecklas snabbt. Hos oss får du kunskaperna som behövs för att bedriva en kundfokuserad verksamhet på ett kvalificerat, proaktivt och kreativt sätt. Du får lära dig hur du utvecklar både din och kundens konkurrenskraft. Du får breda kunskaper inom strategisk försäljning, t.ex. affärsjuridik, avtal, ekonomi och finansiell planering. Under utbildningen lär du dig även hur du stärker ett företags position på marknaden genom till exempel behovsanalys, strategisk marknadsföring och omvärldsanalys. En Key Account Manager har ett brett kontaktnät, och fungerar som en brygga mellan kunden och olika personer. Du är också en viktig kunskapsresurs, inte bara när det gäller säljarbete, utan också andra processer inom din, kundens och era samarbetspartners verksamhet. KAM handlar mycket om att se dina nyckelkunders behov och utmaningar ur ett helhetsperspektiv, samt att kunna bemöta och överträffa deras förväntningar. Denna utbildning ger dig färdigheterna och verktygen som behövs för att arbeta strategiskt, långsiktigt och lönsamt med KAM.

Efter examen

Efter examen kan du arbeta som Key Account Manager. Du kan affärsutveckla en verksamhet och du har lönsamhetsoptimering för både kund och det egna företaget i fokus. Du behärskar ett långsiktigt, strategiskt och genomtänkt sätt att arbeta med företagets försäljning.

En Key Account Manager finns hos alla typer av företag. Möjligheten till jobb är goda, speciellt om man har försäljningsvana i kombination med eftergymnasial utbildning.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar själv för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller också träffar på TUC i Linköping. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om jag vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Övrigt

Fackförbundet Säljarnas erbjuder medlemskap, erbjudande m.m. klicka här för mer information. 

 

Utbildningsfakta

Behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

Godkänt betyg i

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Engelska 6
  • Matematik 2

eller motsvarande kompetens

Yrkeserfarenhet:

  • Minst ett års yrkeserfarenhet från företagsförsäljning B2B

Poäng

200 YH-p (helfart under knappt 1 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Distans med vissa träffar i Linköping

Utbildningen finns även i

Nästa utbildningsstart

Januari 2019

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag var den 15 november men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i datumordning när den är komplett. Ansök direkt här

 

Kontakt

Jenny Jakobsson, utbildningsledare

072-395 95 81
jenny.jakobsson@tucsweden.se

Ladda ner infoblad

Utbildningsinnehåll

Affärsjuridik & avtal, 20 YH-p

Affärskommunikation & retorik, 30 YH-p

Examensarbete, 5 YH-p

Företagsekonomi & finansiell planering, 20 YH-p

Key Account Management, 50 YH-p

LIA (Lärande i arbete), 10 YH-p

Organisera & leda projekt, 15 YH-p

Strategisk marknadsföring, 30 YH-p

Strategisk omvärldsanalys, 20 YH-p

Samarbetspartners

Denna utbildning har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden.