Lönespecialist

Kommande

Jan 2020 - Apr 2021 , Linköping

Pågående

Jan 2019 - Apr 2020 , Linköping

Vill du arbeta med ekonomi- och personalfrågor? Vill du ha ett omväxlande yrke med ständig utveckling och nya utmaningar? Då är Lönespecialist yrket för dig! Behovet av rätt kompetens ökar och många företag har idag svårt att rekrytera. Som Lönespecialist hanterar du komplexa lönesystem, arbetar kundorienterat, har bra kommunikationsförmåga och är insatt i personalfrågor inom lön. Lönespecialist – ett framtidsyrke!

Behöver du hjälp med din ansökan? Under två eftermiddagar per ort finns vi på plats och hjälper dig med din ansökan och de frågor du har.

Lönespecialisten måste följa med i den snabba utvecklingen av olika lönesystem. Idag innebär det en mycket mer rådgivande roll mot ledare och personalavdelning. Samtidigt ställs det ökande krav på lönespecialistens generella kunskaper. Du måste ha insikt och kunskaper om ekonomi och personalfrågor, samt veta hur dessa samverkar med lönefunktionerna.

Vad arbetar du med?

Utbildningen ger dig kunskap i att utföra beräkningar av löner, med både tillägg och avdrag. Du lär dig förstå hela löneprocessen, samt lagar och regler som berör lön. Efter utbildningen kan du beräkna, redovisa och betala skatter och du förstår och tolkar arbetsrättsliga texter. Samtidigt har du förståelse för bokföring och redovisning.

Självständigt genomför du kartläggning och analys av lönerutiner med hjälp av nyckeltal och med hög servicekänsla bidrar du till att utveckla den rådgivande delen av yrkesrollen. Utbildningens teoretiska del uppfyller kraven för auktorisation.

Efter examen

Efter examen arbetar du som lönespecialist, löneassistent eller lönekonsult. Jobben finns inom alla branscher, både små och stora företag, både privata och offentliga arbetsgivare samt bemanningsföretag. Utbildningen uppfyller de teoretiska kraven inför en auktorisation i SRF och FAR.

Redan idag finns en stor efterfrågan på lönespecialister hos arbetslivet. Denna efterfrågan kommer att öka framöver när många som idag är verksamma går i pension. Lönefunktionen är en allt viktigare del i företagens samlade personalfunktion.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för Yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

Godkänt betyg i

  • Matematik 2
  • Svenska 2
  • Engelska 5

eller motsvarande kompetens

Poäng

300 YH-p (60 veckor, ca 1,5 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Linköping

Utbildningen finns även i

Jönköping

Nästa utbildningsstart

Januari 2020

Sista ansökningsdag

28 oktober 2019. Ansök direkt här

Du kanske också är intresserad av

 

Kontakt

Cecilia Mårtensson TUC YH

Cecilia Mårtensson, utbildningsledare

070-236 82 83
[email protected]

Ladda ner infoblad

Utbildningsinnehåll

Affärsengelska med inriktning på löneområdet, 10 YH-p

Affärssystem och lönesystem, 30 YH-p

Arbetsrätt, 25 YH-p

Företagsekonomi, 25 YH-p

Kommunikation, 15 YH-p

LEAN Administration, 10 YH-p

LIA (Lärande i arbete) 1, 40 YH-p

LIA (Lärande i arbete) 2, 50 YH-p

Löneadministration, grundkurs, 30 YH-p

Löneadministration, påbyggnadskurs, 30 YH-p

Organisation och ledning av löneprocesser, 25 YH-p

Pedagogik för yrkesrollen lönespecialist, 10 YH-p

Samarbetspartners

Denna utbildning är framtagen tillsammans med arbetslivet. Utbildningens innehåll är format efter dess krav på kompetens, vilket gör dig eftertraktad som färdig lönespecialist.