Redovisningsekonom

Kommande

Jan 2020 - Dec 2021 , Distans, Linköping

Pågående

Jan 2018 - Dec 2019 , Distans, Linköping

Jan 2019 - Dec 2020 , Distans, Linköping

Är du intresserad av ekonomi och har fallenhet för siffror? Är du analytisk, noggrann, strukturerad och har förmåga att se helheten? Utbilda dig till Redovisningsekonom och du får ett yrke som är starkt efterfrågat på arbetsmarknaden. Det är ett brett yrke med varierande arbetsuppgifter som kräver en helhetssyn på ekonomi, och färdigheter inom allt från redovisning till lönehantering. Ekonomi är en central del i varje företag och organisation och som redovisningsekonom har du en viktig roll. Utbildningen sker på distans, med träffar i Linköping.

Det är ca 4 träffar per termin, och varje träff är 2 dagar. Alla träffar är inte obligatoriska men vissa innehåller examinerande moment.

Behöver du hjälp med din ansökan? Under två eftermiddagar per ort finns vi på plats och hjälper dig med din ansökan och de frågor du har.

Vad arbetar du med?

Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper inom redovisning, beskattningsrätt och handelsrätt samt angränsande områden som företagsekonomi, lön och ekonomistyrning. Du lär dig hantera och förstå affärssystemet Visma SPCS. Förutom de teoretiska kunskaperna i ekonomi, får du även praktisk erfarenhet av redovisning och administration.

Efter utbildningen utför du självständigt löpande redovisning, kalkylering och budgetering, samt deklarationer för företag. Även bokslut och årsredovisning blir naturligt för dig. Du tolkar och tillämpar det juridiska regelsystemet, och du kan kommunicera i nationella och internationella sammanhang. Du arbetar med helheten och kommunikationen kring redovisning och rapportering i samarbete med kollegor eller kunder.

LIA – Lärande i arbete

Under sammanlagt 22 veckor, en fjärdedel av utbildningen, är dina studier förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. På din LIA-arbetsplats får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Utbildningen ger dig chansen att arbeta som redovisningsekonom, redovisningskonsult, företagsekonom, ekonomiassistent eller revisorsassistent. Du har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och längre fram i karriären väntar utmaningar som ekonomichef, ekonomiansvarig och controller inom medelstora eller stora företag, eller inom offentlig sektor. Det finns en tydlig brist på rätt kompetens, både inom privat och offentlig sektor.

Utbildningen uppfyller kraven på auktorisation från FAR, läs mer på deras hemsida.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även träffar i Linköping. Det är ca 4 träffar per termin, och varje träff är 2 dagar. Alla träffar är inte obligatoriska men vissa innehåller examinerande moment. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för Yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

Godkänt betyg i

  • Svenska 2
  • Matematik 2
  • Engelska 5

eller motsvarande kompetens

Poäng

425 YH-p (85 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Distans med vissa träffar i Linköping

Utbildningen finns även i

Nästa utbildningsstart

Januari 2020

Sista ansökningsdag

28 oktober 2019. Ansök direkt här

Du kanske också är intresserad av

 

Kontakt

Maude Svensson TUC YH

Maude Svensson, utbildningsledare

073-532 57 82
[email protected]

Ladda ner infoblad

Utbildningsinnehåll

Affärssystem & redovisning, 40 YH-p

Beskattningsrätt, 50 YH-p

Engelska för ekonomer, 10 YH-p

Examensarbete, 10 YH-p

Finansiering & kalkylering, 20 YH-p

Företagsekonomi, 20 YH-p

Handelsrätt, 50 YH-p

Internredovisning, 20 YH-p

Kommunikation, 10 YH-p

Koncernredovisning, 10 YH-p

LIA 1, 25 YH-p

LIA 2, 40 YH-p

LIA 3, 45 YH-p

Löneadministration, 20 YH-p

Praktisk ekonomistyrning, 20 YH-p

Redovisning, 35 YH-p

Samarbetspartners

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar.