Redovisningsekonom

Kommande

Sep 2020 - Maj 2022 , Lidköping

Pågående

Sep 2019 - Maj 2021 , Lidköping

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Matematik 2

eller motsvarande kunskap

Urvalet baseras på betyg eller motsvarande.

Poäng

430 YH-p (86 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Utbildningen läses på plats i Lidköping

Utbildningen finns även i

Nästa utbildningsstart

September 2020

I januari-februari får vi besked från MYH om vi får starta utbildningen 2021.

Sista ansökningsdag

Ansökan är stängd och vi tar inte emot sena ansökningar.

Du kanske också är intresserad av

 

Kontakt

Stina Landegren, utbildningsledare

Campus Västra Skaraborg
0510-77 04 08
[email protected]

Är du intresserad av ekonomi och har fallenhet för siffror? Är du analytisk, noggrann, strukturerad och har förmåga att se helheten? Utbilda dig då till Redovisningsekonom och du har en kompetens som är starkt efterfrågat på arbetsmarknaden. Ett brett yrke med varierande arbetsuppgifter som kräver en helhetssyn på ekonomi, och färdigheter inom allt från redovisning till lönehantering. Ekonomi är en central del i varje företag och organisation och som redovisningsekonom har du en viktig roll.

Vad får du lära dig?

Du får fördjupade kunskaper inom redovisning, handelsrätt och beskattningsrätt samt angränsande områden som företagsekonomi, lön och ekonomistyrning. Du lär dig hantera och förstå affärssystemet VISMA SPCS. Förutom de teoretiska kunskaperna i ekonomi, får du även praktisk erfarenhet av redovisning och administration.

Under sammanlagt 22 veckor, en fjärdedel av utbildningen, är dina studier förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. På din LIA-arbetsplats får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter utbildningen utför du självständigt löpande redovisning, kalkylering och budgetering, samt deklarationer för företag. Även bokslut och årsredovisning blir naturligt för dig. Du tolkar och tillämpar det juridiska regelsystemet, har kunskap i löneadministration, samtidigt som du använder och förstår ett affärssystem. Du arbetar med helheten och kommunikationen kring redovisning och rapportering i samarbete med kollegor eller kunder.

Efter examen

Utbildningen möjliggör anställning som redovisningsekonom, redovisningskonsult, företagsekonom, ekonomiassistent och revisorsassistent. Du har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och längre fram i karriären väntar utmaningar som ekonomichef, ekonomiansvarig och controller inom medelstora eller stora företag, eller inom offentlig sektor. Det finns idag en tydlig brist på personer med rätt kompetens, både inom privat och offentlig sektor.

Utbildningen uppfyller kraven på auktorisation från FAR, läs mer på deras hemsida.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsinnehåll

Affärssystem och redovisning, 40 YH-p

Beskattningsrätt, 50 YH-p

Engelska för ekonomer, 10 YH-p

Examensarbete, 10 YH-p

Finansiering och kalkylering, 20 YH-p

Företagsekonomi, 20 YH-p

Handelsrätt, 50 YH-p

Internredovisning, 20 YH-p

Kommunikation, 15 YH-p

Koncernredovisning, 10 YH-p

LIA (Lärande i arbete) 1, 25 YH-p

LIA (Lärande i arbete) 2, 40 YH-p

LIA (Lärande i arbete) 3, 45 YH-p

Löneadministration, 20 YH-p

Praktisk ekonomistyrning, 20 YH-p

Redovisning, 35 YH-p

Samarbetspartners

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden.