Systemutvecklare .net

Kommande

Sep 2020 - Maj 2022 , Jönköping

Pågående

Sep 2019 - Maj 2021 , Jönköping

Utbildningsfakta

Behörighet

Behörighet för yrkeshögskolan

Särskilda förkunskaper:

Godkänt betyg i

  • Matematik 2
  • Programmering 1

eller motsvarande kunskaper förvärvade från ex yrkeserfarenhet

Om antalet behöriga sökande är fler än antalet beviljade platser erbjuds alla behöriga sökande att genomföra ett urvalsprov i form av en webbenkät. När du genomfört urvalsprovet går du vidare i antagningsprocessen. Resultatet från enkäten sammanvägs med betygen för grundläggande behörighet och särskild förkunskap. Mer information om provet förmedlas om du konstateras behörig.

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Utbildningen läses på plats i Jönköping

Utbildningen finns även i

Linköping
Distans med träffar i Jönköping

Kommande utbildningsstarter

Inga inplanerade starter på plats i Jönköping. Se ovan.

Du kanske också är intresserad av

 

Kontakt

Angelika Lyckare TUC YH

Angelika Lyckare, utbildningsledare

073-528 09 43
[email protected]

Utbildningen erbjuds numera på distans med fysiska träffar i Jönköping. Klicka här för mer info.

Tycker du om att lösa problem och vill arbeta inom IT-världen? Utbilda dig då till systemutvecklare .net och du arbetar med den senaste webbtekniken samtidigt som du har full koll på morgondagens teknik. Som systemutvecklare .net arbetar du både med att utveckla och förändra IT-system och applikationer. Du arbetar i en snabb och dynamisk bransch i ständig förändring, som konsult eller med inhouse-uppdrag.

Vad arbetar du med?

.net är en av de största plattformerna inom systemutveckling och här får du lära dig allt om programmering, en av yrkesrollens grundstenar. Att leda och ansvara för arbetet i design och konstruktion, och att utveckla avancerade grafiska användargränssnitt blir för dig en självklarhet. Du behärskar även att leda det tekniska HTML5-arbetet för ljud, video, grafik och webbapplikationer.

Programmering i C#, utformning av algoritmer, TDD och publiceringsverktyg är några av de många begrepp du lär dig för att delta i alla faser i programvaruutvecklingsprocessen. Du arbetar med objektorienterad programvaruutveckling i C# och programmeringsteknikerna JavaScript, HTML5 och CSS. Du hanterar agila utvecklingsmetoder, Kanban och SCRUM. Efter utbildningen har du en helhetssyn på programutveckling och kan delta i samtliga faser i programutvecklingsprocessen. Som utvecklare har du en viktig roll när det gäller systemens säkerhet och drift, allt för att förebygga hacking, och annat obehörigt tillträde. Utvecklingen går fort framåt och utbildningen lär dig därför att snabbt ta till dig de förändringar som sker inom systemutveckling.

Från testning till resultat arbetar du med utveckling och uppföljning i olika projekt. På ett affärsmässigt sätt kan du kommunicera, både internt och externt.

LIA – Lärande i arbete

Under 27 veckor av utbildningen kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper inom systemutvecklarens olika arbetsområden i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Sverige har akut brist på systemutvecklare som har rätt kompetens så med vår utbildning är du mycket eftertraktad. Efter examen kan du arbeta som systemutvecklare .net, systemutvecklare, programutvecklare, applikationsutvecklare eller webbdesigner. Efterfrågan av systemutvecklare finns i de flesta branscher och jobbmöjligheterna är så gott som oändliga.

Samarbete med arbetslivet

Denna utbildning är framtagen tillsammans med arbetslivet. Utbildningens innehåll är format efter dess krav på kompetens, vilket gör dig eftertraktad som färdig systemutvecklare .net. Vi samarbetar bl a med AddPeople, Consid, Dfind IT, Endeavor, Entiros, INVID, JSC IT-partner, Magnea, Pdb Datasystem och Sigma Technology.

Dator

För att du ska kunna tillgodose dig utbildningen på bästa sätt, rekommenderar vi att du har tillgång till en egen bärbar dator. För att datorn ska klara programvaran som ingår i undervisningen behöver du en dator med:

Hårddisk: 256GB SSD
RAM: 8 GB
CPU: Intel Core i5

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Utbildningsinnehåll

Agila utvecklingsmetoder & HTML, 20 YH-p

Examensarbete, 45 YH-p

Informationsarkitektur & databasutveckling, 20 YH-p

IT-säkerhet för utvecklare, 15 YH-p

JavaScript, 20 YH-p

Kommunikation, affärsmannaskap & IT-juridik, 15 YH-p

LIA 1 & 2, 125 YH-p

Molnbaserad arkitektur, 25 YH-p

Programmering, grund, 10 YH-p

Programmering .net, fördjupning, 40 YH-p

Publiceringsverktyg, 15 YH-p

Test, verifiering & certifiering, 20 YH-p

Webbapplikationer & mobil utveckling, 20 YH-p

Webbdesign & användarupplevelse, 10 YH-p