Mamma manade årets alumn att bli elkonstruktör.

Det var en minst sagt förvånad Nima Akbari Dolatabad som tog emot diplom och blomsterkvast när han blev utsedd till Årets TUC Alumn 2022.

Hade ingen aning

Det är onsdag förmiddag på Swisslog i Boxholm när Nima Akbari Dolatabad ska till personalrummet för lite förmiddagskaffe. Vad han inte vet är att TUC Yrkeshögskolas representanter är på plats för att berätta att han valts ut som Årets TUC Alumn 2022. Någon som kände till att Nima tilldelats utnämning var hans närmsta chef Esmaeil Hamidi. ”Han hade ingen aning. Jag sa att han skulle ta emot externt besök, så han skulle vara representativ när ni kom. Han till och med klippte håret” skrattar Esmaeil.

Undervisar på TUC

Nima Akbari studerade till Elkonstruktör i Linköping och tog examen vårterminen 2022. Direkt efter studierna fick han jobb på Swisslog där han gjort sin LIA. Nima trivs bra på jobbet och vill både fördjupa sina kunskaper och även se till att andra får samma möjlighet som han själv. Nu undervisar han blivande elkonstruktörer på programmet han själv gick och lär ut den mjukvara som han har kommit att arbeta med inom sitt yrke. ”Det känns jättekul!” säger Nima. Utöver hans undervisning på TUC så har han även hand om två studerande, Ömer Temiz och Jawad Mohseni som gör sin andra LIA-period.

Vill fortsätta att studera på TUC

Till hösten planerar Nima att påbörja en av TUCs nyaste utbildningar, Automationsingenjör inom drift och service. ”Det lät som en bra utbildning och kan nog hjälpa min karriär framåt” menar Nima. När han blickar framåt i tiden så ser han att han är klar med den nya utbildningen och kanske även att han testar på en internationell karriär. ”Jag har den teoretiska kunskapen och jag får hela tiden ny arbetslivserfarenhet” så Nima tänker att framtiden är ljus.

Den fullständiga motiveringen

Nima har gjort en fantastisk resa, från att inte ha någon bakgrund som elektriker, till att ta examen VT -22, och idag ha en anställning som Elkonstruktör på Swisslog. Redan under sitt första halvår var han på uppdrag för Swisslog utomlands. Nima har visat ett driv och ett engagemang utöver det vanliga. Det fanns ett tydligt mål från första dagen i utbildningen. Han fick båda sina LIA-perioder på Swisslog i Boxholm, och fick anställning i samband med LIA. Nima har redan haft ett konsultuppdrag i utbildningen med en kort kurs i den nya klassen i ett ämne som han inte ens kände till för två år sedan. Nima är en självklar ambassadör för TUC, och en förebild för de studerande som han träffar, där han visar att man med vilja, driv och målmedvetenhet kan nå sina mål!