Vår resa.

Vår resa startade 1989 och vi fortsätter att utveckla och att utvecklas. Vi på TUC erbjuder utbildningar precis när och där det behövs. Vi tror på en ljus framtid där vi är delaktiga i att skapa förutsättningar för en ny eller uppdaterad yrkeskarriär för våra studerande.

1989 bildas Tranås Utbildningscentrum, TUC, och till en början bedrivs enstaka högskolekurser på distans via Internationella Handelshögskolan. Initiativet kom genom ett EU-projekt på Höglandet. Utbudet utökas efter ett par år och de första heltidsutbildningarna startar. I samband med att utbildningsformen KY (kvalificerad yrkesutbildning) drar igång, satsar även TUC på detta och 1997 startar vi utbildningen Affärslogistik under det nya konceptnamnet.

Företaget växer och vi erbjuder nu olika företagsutbildningar parallellt med KY. Carin Magg driver under flera år verksamheten för Tranås Kommun. 2004 startar utbildningen Produktionslogistik i TUC:s egen regi, med 3 anställda medarbetare. Året därpå utökas KY-utbudet med ytterligare utbildningar, varav den populära tandsköterskeutbildningen som bedrivs än idag, är en av dom.

2009 byter kvalificerad yrkesutbildning (KY) namn till yrkeshögskola (YH) och nu finns 15 anställda. 2010 avknoppas TUC från Tranås Kommun och drivs vidare i privat regi, under namnet TUC Sweden AB. Året därpå startar vi verksamhet även i Linköping och Lidköping och 2015 också i Jönköping. Samma år köper vi majoritet i yrkeshögskolan IHU Urmakarskolan i Motala.

Både utbildningsutbud och antalet anställda ökar kontinuerligt och 2016 slår vi rekord i antalet beviljade utbildningar. Vi får också detta år utmärkelsen Gasellföretag, vilket naturligtvis är fantastiskt roligt. Följande år startas verksamheten i Stockholm och det blir återigen utbildningsrekord de två kommande åren. Under resans gång så har fler familjemedlemmar klivit ombord och företaget fortsätter att drivas tillsammans av familjen Magg.

Vi växer och har 2021 närmare 85 anställda. I personalstyrkan finns ledningsgrupp, utbildningsledare och team som ansvarar för antagning, marknad, system, inköp och ekonomi. Vi erbjuder nu ca 60 olika YH-utbildningar och ett stort antal kurser i en mängd olika kategorier, på 7 olika orter. 2020 startar vi ett nytt bolag, TUC Consulting, som innebär möjlighet att anställa egna konsulter för både YH- och företagsutbildningar. Systerbolaget kommer, tillsammans med flera team, även att ansvara för att bedriva kurser och utbildningar som vänder sig mot näringslivet.

Vi på TUC har siktet inställt på en fortsatt framgångsrik tillväxtresa.