
Våra samarbetspartners har ordet.
Anledningarna till att samarbeta med TUC Yrkeshögskola och att engagera sig i ledningsgrupper är många. Här träffar ni från några av våra samarbetspartners som berättar varför de vill vara med och ta fram framtidens utbildningar.
Matts Spångberg ser nyttan med TUCs utbildningar.
Matts Spångberg är branschansvarig för Teknikföretagens branschgrupper och ser att företagen kämpar med kompetensbrist inom många områden. Genom samarbetet med TUC Yrkeshögskola har han, som representant för näringslivet, varit med i framtagandet av flera av TUCs teknikutbildningar.
”Automation och digitalisering är nyckelord inom produktion och nödvändig för fortsatt utveckling för att svensk industri ska vara konkurrenskraftig. Detta är kompetens där behovet är stort och vi är mycket nöjda med samarbetet med TUC. Vi hoppas att utbildningarna ska kunna bidra till att vi kan rekrytera nödvändig kompetens” säger Matts Spångberg, branschansvarig för TEBAB.

Jerry Fager ser fördelar med att kunna påverka utbildningen.

Efter många års erfarenhet av ledningsgruppsarbete och aktiv delaktighet i utbildningsfrågor på TUC Yrkeshögskola så har Jerry Fager, affärsutvecklare på Ebit AB, fått med sig två tydliga ståndpunkter.
”Först och främst har det varit nyckeln till kompetensförsörjningen under vår tillväxtresa de senaste 5 åren där över 70% av anställningarna kommer från en YH-utbildning och LIA:n har varit att både studerande och vi har fått chansen att lära känna varandra före en potentiell anställning. För mig är det också en fantastisk möjlighet att få påverka utifrån vårt framtida kompetensbehov då vi verkar i en föränderlig bransch. Behovet av specifik kompetens hos våra kommande medarbetare ser annorlunda ut och att då själv få möjligheten att delta i kursupplägg, programinriktning samt bidra med framtidsspaningar gör att jag skapar förutsättningar för både Ebit AB, studerande och branschen att utvecklas i en positiv riktning.”
Maria Törnqvist vill ge tillbaka för den möjlighet hon fick.
Maria Törnqvist, stödpedagog och yrkesambassadör i Norrköpings kommun läste programmet Stödpedagog på TUC Yrkeshögskola och förstod vikten av ledningsgruppen. För Maria blev det självklart att engagera sig som arbetslivsrepresentant.
”Under tiden som jag pluggade till stödpedagog så satt jag med i ledningsgruppen som studeranderepresentant. Nu finns jag med som representant för arbetslivet. Det blir mitt sätt att ge tillbaka. Hade det inte funnits någon ledningsgrupp så hade inte heller min utbildning funnits, så det är självklart att jag vill ställa upp!”

Stefan Ståhl ser möjlighet till god rekrytering.

Stefan Ståhl, platschef och även ansvarig för rekrytering på Plåtmodul sitter med i ledningsgruppen för programmet Underhållstekniker. Att engagera sig i framtagandet och genomförandet av en utbildning på TUC Yrkeshögskola ger en bra inblick, framför allt när det kommer till att hitta framtida kollegor.
”Jag har gjort några av mina bästa rekryteringar genom att ha ett nära samarbete med TUC:s ledningsgrupper .”