Nadja blev klar på rekordfart.

Nadja Borg har läst till behandlingspedagog/socialpedagog på uppdrag av Humana. Trots att hon hade mest att läsa upp blev hon klar på kortast tid. Läs mer om vad det var som motiverade Nadja att lyckas med studierna på TUC Yrkeshögskola.

Nadja Borg arbetade inom industribranschen, men kände att hon längtade efter att arbeta med människor och kunna hjälpa dem. ”Jag hade jobbat på industri i 24 år men kände hela tiden att jag ville göra något annat. Min dröm är att arbeta med att hjälpa barn i utsatthet” berättar Nadja.

Tipsades av sonen

Sonen tipsade henne om att Humanas HVB-hem, där han själv jobbar, behövde personal så hon sökte och fick komma på intervju. ”Jag fick erbjudande om att gå bredvid och sedan fick jag en introduktion. Jag brann verkligen för det här så jag gjorde det på min semester och kände att det var helt rätt för mig”.

Läser på uppdrag av Humana

Yrket kändes så pass rätt för Nadja att hon började leta efter utbildningar och påbörjade en utbildning som hon bekostade fel. ”Den utbildningen jag tittade på höll inte den kvalitet och innehöll inte det som krävdes för att bli behandlingspedagog-socialpedagog så jag lät bli. Humana som driver HVB-hemmet erbjöd mig att läsa en uppdragsutbildning på TUC Yrkeshögskola och det är bland det bästa jag gjort” säger Nadja.

Kan validera kompetens

Att läsa en uppdragsutbildning innebär att arbetsgivaren köper utbildningen som krävs för att nå examen. Yrkeshögskolan ser över om den studerande kan validera (tillgodoräkna genom andra kurser och/eller arbetslivserfarenhet) och sedan komplettera med kurser för att den studerande ska kunna få en examen.

Läste nästan hela utbildningen

TUC Yrkeshögskola har tecknat ett ramavtal med Humana där TUC utbildar de anställda som behöver grundutbildning för att arbeta som behandlingspedagog/socialpedagog och stödpedagog. I Nadjas fall var det behandlingspedagog/socialpedagog som hon läste där hon behövde läsa nästan hela utbildningen.

Nadjas arbeten höll hög kvalitet

Jenny Ljungberg, som arbetar som utbildningskonsult på TUC med uppdragsutbildningen Behandlingspedagog/socialpedagog, är imponerad av Nadjas resa. ”Nadjas passion och intresse har verkligen märkts! Nadja var den första bland Humanas anställda som läste uppdragsutbildningen och trots att hon hade mest att läsa blev hon klar först. Även om Nadja var snabb så har jag sett på hennes arbete och inlämningar att detta är något hon brinner för då hennes arbete hela tiden hållit hög kvalitet” förklarar Jenny Ljungberg.

Det fanns ingen tid att förlora

Nadja ser tillbaka på studierna och berättar att de verkligen passade hennes livssituation. ”Att jag klarade det så bra har att göra med två saker. Ett, jag är 52 år och har inte tid att slösa bort min tid. Det här var intensivt, vilket var bra. Två, kurserna var så himla intressanta och jag tyckte att det nästan var som att lägga ett pussel. För varje bit så blev bilden tydligare.”

Nu har Nadja fått erbjudande om jobb och med utökat ansvar, vilket blev precis vad Nadja hade hoppats på. ”Det är aldrig för sent” säger Nadja Borg.

Vill du veta mer om uppdragsutbildning så klicka på länken nedan