Hanna Kjellson, Alexander le Grand och Emelie Johansson på programmet Hotel & Restaurant Manager sitter i en soffa och tittar in i kameran. I bakgrunden syns TUC Yrkeshögskolas logotype.

Hem / Artiklar / Utbildningen där du lär dig ledarskap inom besöksnäringen.

Bli ledare som Hotel & Restaurant Manager: Utbildningen där du lär dig ledarskap inom besöksnäringen.

Att bli chef inom hotell- och restaurangbranschen kräver mer än bara erfarenhet – det kräver också rätt utbildning. Alexander, Emelie och Hanna har valt att läsa Hotel & Restaurant Manager och delar med sig av hur utbildningen ger dem de verktyg som behövs för att ta klivet till en ledande yrkesroll.

Har arbetslivserfarenhet och behöver utbildning

För Alexander le Grand, som har många år av branscherfarenhet, var det tydligt att en gedigen utbildning var det som skulle hjälpa honom att ta nästa steg i karriären. Efter en längre paus i arbetet inom besöksnäringen saknade Alexander tempot i restaurang- och hotellbranschen. Däremot ville han klättra i karriären för att höja lönen och få bättre arbetstider.

”Jag förstod att jag behövde en utbildning för att kunna ta det steget” förklarar Alexander. ”Man får en bra grund att stå på utan att det dras i långbänk” säger Alexander. Han berättar att han även fått lära sig mer om branschjuridik och ekonomi, något som han ser som en nödvändighet för att klara yrket.

Får bra kunskap

Emelie Johansson, som tidigare arbetat inom storkök, längtade tillbaka till hotell- och restaurangbranschen och känner också att utbildningen har öppnat dörrar till nya möjligheter. ”Det här är en utbildning som är väl förankrad i verklighet. De som utbildar är verksamma i branschen och har mycket kunskap som de förmedlar väl” berättar Emelie. Hon berättar även att utbildningsledaren, Sara även peppar dem och fungerar som ett bra stöd i studierna.

Hanna, med en bakgrund inom offentlig kost har fått upp ögonen för ledarskapets olika aspekter. Hanna som är konditor och kock i grunden ser utbildningen som ett sätt att bygga upp kunskap om ledarskap.
”Jag tycker att man ser den röda tråden där vi hela tiden får mer och mer i ryggsäcken, vilket man stärks av” säger Hanna. Att de andra studerande kommer från andra verksamheter gör utbildningen och de fysiska träffa som de har mer värdefulla.

Ovärderlig kontakt med klasskompisar

Alexander, Emelie och Hanna är rörande överens fördelarna med att utbildningen ges som distans. ”Det var helt klart avgörande för mig för att kunna gå den här utbildningen” säger Alexander. Samtidigt ser de att de fått mycket glädje av de fysiska träffar som ingått i programmet. ”Utbytet med ens klasskompisar vid de här tillfällena är verkligen helt ovärderliga!” menar Hanna Kjellson.

Har olika målsättning för studierna

Alla tre är glada över att de vågat ta steget och har individuella mål som de arbetar mot. ”Jag önskar att kunna jobba i Norge igen när jag är klar med utbildningen och jobba på en konferensanläggning. Jag vill ha farten och pulsen!” förklarar Alexander.

Emelie längtar istället att få börja sin praktik i en liten intim verksamhet. ”Det är precis det jag vill hamna! Det känns verkligen så spännande!” berättar Emelie. Även Hanna ser sig i framtiden arbeta i en mindre verksamhet där hon kan agera som spindeln i nätet. ”Jag ser fram emot att få bygga relation till gästerna och se till att de får det de vill ha” säger Hanna.

Våga ta steget och utbilda dig!

Oavsett om du drömmer om att jobba på en stor konferensanläggning eller på ett familjärt hotell så får de verktyg för att leda en hotell- och restaurangverksamhet om du läser till Hotel & Restaurant Manager. Skicka in din ansökan och kom ett steg närmre drömmen.