Yvonne tycker att utbildningen är en win-win för alla.

Yvonne Bergstrand har jobbat som undersköterska sen långt tillbaka och det är ett yrke hon verkligen trivs med. Specialistutbildningen med inriktning demensvård gav henne fördjupad kunskap och ökat självförtroende.

Utbildningen gav mer än vad hon trott

Yvonne hade jobbat som undersköterska inom olika områden i vården och tyckte att demensvården var det som stack ut och var mest givande. När hon ville fördjupa sig och lära sig mer hittade hon programmet Specialistutbildad undersköterska inom demensvård på TUC Yrkeshögskola. ”Jag tyckte om mitt yrke, men kände att jag ville testa nåt nytt. Jag trodde nog inte att utbildningen skulle göra så stor skillnad som det faktiskt gjort.” Yvonne tycker att programmets upplägg var bra och hade den bredd som hon hade eftersökt. ”Att plugga på distans funkade väldigt bra för mig. Det gjorde att jag kunde jobba vid sidan av, vilket är en stor fördel” menar Yvonne.

Mötet med andra studerande vägde tungt

Även om utbildningen gavs på distans så värdesatte Yvonne de träffar som var på plats. ”Det var bra då det gav möjlighet till att utbyta erfarenheter. Det är nyttigt att få andras syn och erfarenhet på arbetet och den feedback jag har fått är otroligt värdefull” menar Yvonne.

Fördel när man söker nytt jobb

Det har gått fem månader sen Yvonne Bergstrand tog examen och nu är hon mitt upp i ett projekt på ett särskilt boende i Sala där hon fick jobb direkt efter examen. ”Det fanns tjänster på två olika boenden ute i Sala där jag sökte jobb. Med den utbildning som jag hade fick jag välja på vilket av dessa boenden som jag ville börja på” berättar Yvonne. Utbildningen öppnar upp dörrar för nya typer av tjänster menar Yvonne. ”Efterfrågan på specialistutbildade undersköterskor ökar. Det blir en win-win-situation där vi undersköterskor får en förhöjd status och företagen kan säga att de har specialistutbildade undersköterskor”.

Mer självförtroende i yrkesrollen

Att utbildningen gav resultat och att Yvonne blev mer attraktiv på arbetsmarknaden är långt ifrån den enda fördelen. ”Jag tycker att jag har vuxit mycket med utbildningen och att den har gett mig insikt i vad jag faktiskt kan och har kunskap om. Vid ledningsgruppmöten på jobbet så vågar jag ta plats och säga vad vi behöver göra för att förbättra arbetet. Man kan säga att utbildningen gav mig mer råg i ryggen” förklarar Yvonne. Yrkeskunskapen som hon har förvärvat har gjort att hon känner sig tryggare i sin roll som undersköterska inom demensvården. ”Jag jobbar mycket mer professionellt och kommunicerar mycket bättre. Kursen Kommunikation gav väldigt mycket” menar Yvonne. Utbildningen har gett henne kunskap som hon har fått stor nytta av i ett yrke hon älskar. ”Jag brinner verkligen för demensvård. Det ger så mycket tillbaka när man kan läsa av vad som behövs och när man når fram till de boende” berättar Yvonne Bergstrand.

Gör skillnad i vården

Vill du också göra skillnad och bredda din kunskap? Då kan Specialistutbildad undersköterska inom demensvård vara det du söker för att bli en värdefull medarbetare i vården.