På TUC ser man tillbaka på ett år fyllt av milstolpar.

2023 blev året som TUC växte till 100 anställda och även blev utnämnda till gasellföretag för femte året. Något som ledningen på TUC Yrkeshögskola är mycket stolta över. De senaste åren har företaget genomgått en utvecklingsresa som överträffat alla förväntningar.

TUCs resa börjar

Det var 2010 som TUC Yrkeshögskolas resa började. Carin Magg, grundare av företaget, var vid tiden chef för det kommunala utbildningscentrumet. ”Efter långa diskussioner med politikerna i Tranås kommun fick jag och två andra partners lov att köpa loss Tranås utbildningscentrum som jag blev majoritetsägare av” berättar Carin.

Två år senare gick delägarna skilda vägar och Carin köpte loss företaget. Därefter blev företaget ett familjeägt företag då dottern Anneli Magg och sonen Daniel Magg blev delägare. Att arbeta med familjen har bara varit en fördel menar Carin. Hennes man, Pelle Magg var VD medan hon arbetade operativt.

Fr. v. Carin Magg och Mattias Lind Magg

Gasellföretag redan 2016

Åren efter Mattias Magg Linds tillträde som VD blev händelserika år. 2016 var året som TUC Yrkeshögskola för första gången utsågs till Gasellföretag, en utmärkelse som lyfter företag som påvisar bland annat sund ekonomisk tillväxt och positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren. ”Att vi på TUC får denna utmärkelse gör oss väldigt stolta. Det är frukten av att hela TUC under många år har arbetat långsiktigt och på ett strukturerat sätt vidareutvecklat företaget” säger Mattias.

Succén fortsätter

Året därpå fick TUC en rekordutdelning när det kom till beviljade program av Myndigheten för yrkeshögskolan. ”Vi hade många bra ansökningar men jag vågade inte hoppas på fler än fyra till fem utbildningar. Mattias meddelade att TUC hade tilldelats hela 17 utbildningar och jag trodde att han skojade med mig!” säger Carin Magg.

Mattias skojade verkligen inte utan framgången var ett faktum. TUC Yrkeshögskola har fortsatt att växa stadigt. ”Att vi blivit Gasellföretag för femte gången kan vi tacka alla de företag och organisationer vi samarbetar med och alla de människor som väljer att plugga hos oss” säger Mattias Magg Lind.

TUCs värdegrund är alltid närvarande

Pia Olsson som är YH-ansvarig på TUC Yrkeshögskola ser TUCs värdegrund som en viktig del i TUCs framgång. Värdeorden tillsammans, förtroende och engagemang är viktiga på TUC. ”Att vi satsar på att vara ett värderingsstyrt företag på riktigt, bra rekrytering och en stabil organisation gör att Myndigheten för yrkeshögskolan och våra studerande känner förtroende för oss” säger Pia Olsson.

Tillsammans är det möjligt

TUCs värdegrund genomsyrar hela organisationen och Mattias är tydlig med att tillsammans, förtroende och engagemang är a och o. ”Det är medarbetarna på TUC som åstadkommit framgången. När vi växte och öppnade upp kontor i fler städer kompletterades personalstyrkan med ny och viktig kompetens, vilket gjorde det möjligt för TUC Yrkeshögskola att bli en av Sveriges största YH-anordnare” säger Mattias.

Med siktet inställt på ett nytt händelserikt år

Att TUC har vuxit betydligt är det ingen tvekan om. I december kunde företaget fira att man nått en milstolpe med 100 anställda. Framgångshistorierna fylls undan för undan på och vid Myndighetens beviljande 2024 blev resultatet bra där TUC, med råge, fick en utdelning över snittet för YH-anordnarnas beviljande. TUC Yrkeshögskola fick 20 utbildningar, varav två program är helt nya inom YH. ”Nu blickar vi framåt och ser med spänning på 2024 där vi tillsammans på TUC jobbar för allas rätt till utbildning!” säger Mattias Magg Lind.