Nytt rekord i antal ansökningar.

Nytt rekord i antal ansökningar – drygt 6400 ansökningar är en ökning med ca 2000 från förra året.

28 juni 2019

I år slår vi på TUC Yrkeshögskola rekord i antal ansökningar till höstens utbildningsstarter. När ansökan stängde den 6 maj 2019 hade vi över 6400 ansökningar och det är ca 2000 fler ansökningar förra året.

Till hösten startar vi 36 utbildningar fördelat på våra sex orter; Stockholm, Linköping, Jönköping, Tranås, Motala och Lidköping. Samtidigt hälsar vi 38 klasser välkomna tillbaka efter sommaruppehållet. Våra utbildningar är inom många olika kompetensområden, från vård och socialt arbete till ekonomi, inköp och IT.

Vi är särskilt glada över att vi ökat antalet sökande till utbildningar inom vård och teknik. Arbetslivet har svårt att rekrytera sökande inom dessa områden, och kompetensbristen är hög.” säger Annette Liffner, utbildningsansvarig YH

Anneli Magg, administrativ chef och Vice VD fortsätter: ”Vi är otroligt stolta över vår Marknadsavdelning som verkligen lyckats hitta rätt kanaler för att marknadsföra våra utbildningar och vår Antagningsenhet som, trots rekord i antal ansökningar, lyckas leverera alla antagningsbesked i tid!