Från ansökan till antagning.

Ansökningsdatum, betygskopior, merithandlingar, anställningsbevis, behörighetskrav. You name it. Listan kan göras lång. Vi vet att det är mycket att ha koll på, så vi reder ut några klassiska frågetecken som kan dyka upp under ansökningsprocessens gång.

När jag har hittat min drömutbildning…

…tycker vi att du ska skicka in din ansökan! Gå in på den utbildning du vill söka till och klicka på ”Ansök här”.

Jag har påbörjat min ansökan men måste sticka…

…och det är helt lugnt! Du kan nämligen påbörja din ansökan för att sedan spara den och fortsätta vid ett senare tillfälle. Ta den tid du behöver.

Jag har missat att skicka in ett dokument…

…vilket är väldigt lätt hänt, vi vet. I samband med din ansökan laddar du upp dina betyg och andra dokument, så som till exempel arbetsgivarintyg. Så länge inte ansökningsdatumet, har passerat så har du ditt på det torra!

Vissa utbildningar har…

…urvalsprov eller behörighetstester och för en del av våra utbildningar kan vi erbjuda förutbildningar för att ge dig behörighet till din utbildning. Då kontaktar vi dig via antagningssystemet!

1-2 månader innan start…

…skickar vi ut alla antagningsbesked. Om du inte blir antagen men är behörig till utbildningen får du ett reservnummer. Ditt nummer hittar du genom att logga in på ditt konto på yh-antagning.se.

Om du blir antagen…

…ska du tacka ja eller nej till din plats. Väljer du att tacka ja kommer det några veckor innan utbildningsstart att plinga till i din mejl. I din inkorg kommer du att hitta ett välkomstmejl, med allt du kan tänkas behöva veta inför starten av din utbildning.

Vill du reda ut fler frågetecken…

…om behörighet eller ansökan är du alltid välkommen att kontakta oss via [email protected] eller chatta med oss på vår hemsida. Handlar det om utbildningsspecifika frågor kan du i stället vända dig till utbildningsledare för respektive utbildning.

Psst! De flesta svar hittar du på vår hemsida eller via FAQ.

Välkommen till yrkeshögskolan som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.